Van Moer voorspelt nu al één groot probleem voor Preud'homme bij Standard

Van Moer voorspelt nu al één groot probleem voor Preud'homme bij Standard
Dinsdag 22 mei 2018 - 19:15   I  

Michel Preud'homme wordt, behoudens onvoorziene ontwikkelingen, de nieuwe trainer van Standard. De gewezen succescoach van Club Brugge zal de vertrokken Ricardo Sa Pinto opvolgen in 'zijn' Luik. Wilfried Van Moer, een ander boegbeeld van 'De Rouches', voorspelt nu al een groot probleem voor Preud'homme.

Het is Van Moer dit seizoen opgevallen dat heel wat Standard-spelers het goed konden vinden met Ricardo Sa Pinto. "Blijkbaar werken ze allemaal graag onder hem. Zelfs ervaren ratten als Sébastien Pocognoli en Réginal Goreux die op de bank zitten. Dat zijn spelers na de bekerwinst allemaal om zijn nek vlogen, is een goed teken", stelt Van Moer in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

"Hij is ook slim, je ziet dat hij zelf speler geweest is aan de top. Hij laat Carcela vrij. Mehdi loopt waar hij wil en doet waar hij goesting in heeft, en dat werkt. Carcela kun je niet in een keurslijf stoppen", gaat de gewezen Rode Duivel verder. Van Moer ziet dan ook al meteen een groot probleem voor Preud'homme, bij wie op tactisch vlak ieder detail moet kloppen. "Daarom vraag ik me af: hoe gaat dat volgend jaar werken, als Michel Preud'homme komt? Want Michel is een man die principes heeft als het om voetballen gaat, en met vaste lijnen en opdrachten werkt. Carcela en Edmilson gaan het niet gemakkelijk hebben. Tegen Mehdi kun je niet zeggen dat hij een bepaalde positie moet houden. Die moet je laten lopen, of je komt in conflict."

Hoe dan ook is Van Moer blij dat Preud'homme de nieuwe coach van Standard wordt. "Voor Standard zou het goed zijn", zegt Van Moer over de nakende komst van MPH naar Sclessin. "Dan weet je dat je voor jaren vertrokken bent, met die nieuwe structuur. Bruno Venanzi is half supporter, half voorzitter. Met de voetbalknowhow en de uitstraling van Michel zou Standard weer kunnen concurreren met Club en Anderlecht."

Poll: Gaat Preud'homme een manier vinden om Carcela en Edmilson te laten draaien?

TAGS  I  Preud'homme  I  Carcela  I  Edmilson  I  Standard  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Van Moer

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024