Gróte zorgen om deze 4 Rode Duivels uit WK-selectie Martinez: "Code rood"

Gróte zorgen om deze 4 Rode Duivels uit WK-selectie Martinez:
Woensdag 23 mei 2018 - 07:47   I  

Roberto Martinez maakte afgelopen maandag zijn voorlopige WK-selectie bekend. De bondscoach selecteerde 28 spelers, vijf onder hen zullen straks op 4 juni alsnog afvallen. Voor enkele Rode Duivels die wellicht mee mogen naar het WK in Rusland, ziet het er desondanks niet al te goed uit.

Zo speelden Nacer Chadli, Toby Alderweireld, Marouane Fellaini, Christian Kabasele en Thomas Vermaelen de voorbije maanden amper bij hun club. Voor die twee laatsten, back-up bij de nationale ploeg, is dat nog niet zo'n groot probleem. Voor de andere vier zou dat wel problemen kunnen opleveren.

"Code rood. Zes van de 28 geselecteerde Rode Duivels speelden in 2018 minder dan 900 minuten, het equivalent van gemiddeld twee wedstrijden per maand: Mignolet, Chadli, Alderweireld, Fellaini, Kabasele en Vermaelen. Bij tweede doelman Mignolet en back-up centraal in de defensie Kabasele hoeft dat nog niet zo'n probleem te zijn. Bij de vier anderen maakt de Belgische burger zich toch wat meer zorgen", schrijft Het Nieuwsblad.

"Chadli zit nauwelijks aan 99 minuten in 2018. Fellaini en Alderweireld blijven onder de 500 en Vermaelen is momenteel ook nog geblesseerd en mist wellicht één of meerdere van de geplande oefeninterlands. Een gebrek aan wedstrijdritme dreigt hen parten te spelen", klinkt het verder nog.

Poll: Komt het goed met deze Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Fellaini  I  Vermaelen  I  Alderweireld  I  Chadli

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024