Preud'homme haakte om deze reden nog bijna af bij Standard

Preud'homme haakte om deze reden nog bijna af bij Standard
Woensdag 23 mei 2018 - 08:06   I  

Het is nu ook zeker: Michel Preud'homme wordt binnenkort de nieuwe trainer van Standard. Dat nieuws bevestigde voorzitter Bruno Venanzi. Hij wist Preud'homme een hele tijd geleden al over de streep te trekken, maar toch haakte de gewezen succestrainer van Club Brugge in laatste instantie nog bijna af.

Toen bleek dat Preud'homme niet in aanmerking kwam om bondscoach bij de Rode Duivels te worden na het WK, werd het duidelijk dat de Luikenaar open zou staan voor een overstap naar Standard. En toch liep het dus nog bijna mis. "De weg lag open voor Venanzi om zijn slag thuis te halen. Toch diende hij nog alle registers open te trekken. Preud'homme was bijzonder ontstemd toen hij in de media las hoe zijn uitspraak in het weekend van 1 mei - "als Standard mij wil, ben ik bereid om te praten" - aanzien werd als een sollicitatie en een gebrek aan respect naar Sá Pinto toe", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Preud'homme aarzelde om de stekker eruit te trekken. "Als het zo zit...", liet hij zich ontvallen vanuit zijn thuisbasis in Bordeaux", voegt de krant er nog aan toe. Venanzi neemt het op voor MPH: "Michel was helemáál niet oncollegiaal", zegt Venanzi. "Sá Pinto wíst van mijn gesprekken met Michel. Na de bekerfinale eind maart heb ik zijn zaakwaarnemer hiervan op de hoogte gebracht. Ik heb toen de boodschap voor Sá Pinto meegegeven om rustig het seizoen uit te doen. Dat heeft Ricardo perfect nageleefd - we zijn in onderling overleg uit elkaar gegaan."

Zelfs met een uitstekend parcours in play-off 1 kon Sa Pinto zijn vel niet meer redden. "Michel heeft mij de voorbije weken meer dan één keer gevraagd of ik zeker was van mijn plannen. Hij bood mij de mogelijkheid om alsnog de onderhandelingen af te breken, indien ik verder wilde met Sá Pinto." Zover kwam het evenwel niet meer. Michel Preud'homme zal begin juni officieel voorgesteld worden als nieuwe trainer van Standard.

Poll: Gaat Preud'homme het goed doen bij Standard?

TAGS  I  Preud'homme  I  Standard  I  Club Brugge  I  Venanzi  I  Sa Pinto

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024