Zus Nainggolan onthult échte reden waarom Radja niet mee naar WK mag

Zus Nainggolan onthult échte reden waarom Radja niet mee naar WK mag
Woensdag 23 mei 2018 - 08:50   I  

Het nieuws sloeg in als een bom. En twee dagen later is voetbalminnend België nog steeds niet helemaal bekomen van het feit dat Radja Nainggolan straks niet op het WK in Rusland te bewonderen zal zijn. De middenvelder van AS Roma reageerde ondertussen al op zijn niet-selectie en besliste om zijn interlandcarrière stop te zetten. Nu reageert ook Riana, de tweelingzus van Radja, op het nieuws.

Riana speelt net als haar broer Radja bij AS Roma. Zij meent overigens ook de échte reden voor de niet-selectie van Il Ninja te kennen en toont zich niet mals voor bondscoach Roberto Martinez. "Radja heeft de hele dag geen klap uitgericht. Hij zit zwaar in de put en probeert alles te laten bezinken. Normaal zat hij zich nu volop voor te bereiden op dat WK in Rusland. Zo zat het althans in zijn hoofd, maar dat hoeft nu dus niet meer. En door de manier waarop voelt Radja zich onrecht aangedaan", vertelt Riana in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

Hoewel het ergens wel al in de lucht hing dat Nainggolan er mogelijk niet zou bij zijn in Rusland, wilden ze in de omgeving van Il Ninja geen rekening houden met zo'n scenario. "In gedachten gingen we er toch van uit dat hij gewoon zou meegaan naar Rusland. In de competitie, in de Champions League: hij stond er altijd het voorbije jaar. Maandenlang ben ik hem blijven oppeppen. Blijven zeggen dat het goed zou komen. Als hij al eens geblesseerd was, dan probeerde hij toch om er zo snel mogelijk weer te staan. Met dat WK in z'n achterhoofd. En dan zo'n zever. Dit is zó jammer voor hem.

Slecht voorgevoel

"Toen ik zondag hoorde dat de bondscoach naar hem onderweg was, kreeg ik een slecht voorgevoel", benadrukt Riana. "Radja dacht nog aan goed nieuws, maar ik voelde aan dat de bondscoach niet bij al die twintig zou langskomen om de blijde boodschap te verkondigen. 'Radja, jij bent te goed om bankzitter te zijn', zo heeft Martínez het blijkbaar uitgelegd. Tja, wat een nonsens. Alsof al die goede ploegen - Spanje, Duitsland of Brazilië - geen topspelers hebben op de bank. Op een groot tornooi heb je altijd de sterksten nodig. En daar is Radja altijd bij. Maar ja, Martínez moest hem niet, maar dat durft hij niet te zeggen", tovert Riana de échte reden van Radja's afwezigheid tevoorschijn.

"Er is al veel gezegd en geschreven over zijn privéleven. Hij rookt een sigaretje en gaat al wel eens op stap, maar hij ziet ook niet in waarom hij dat dan achter hoek en kant moet doen. Zoals veel andere voetballers wel doen hoor, geloof me. Op het veld, dáár heeft hij een voorbeeldfunctie en die vervult hij ook. En wat de rest betreft, dat heeft met voetbal niks te maken", besluit Riana.

Poll: Wat vind jij van de uitleg van Martinez?

TAGS  I  Nainggolan  I  Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024