'Club Brugge gooit álles in de strijd om deze JPL-uitblinker te strikken'

'Club Brugge gooit álles in de strijd om deze JPL-uitblinker te strikken'
Woensdag 23 mei 2018 - 10:05   I  

Club Brugge wil zich na het behalen van de vijftiende landstitel in zijn geschiedenis meteen gericht versterken. Blauw-zwart hoopt volgend seizoen opnieuw mee te strijden voor de eerste plaats in de Jupiler Pro League en wil bovendien geen mal figuur slaan in de Champions League. En daarom gooit de kampioen nu al álles in de strijd om... Clinton Mata binnen te halen.

Volgens de Franstalige journalist Sacha Tavolieri is het Club Brugge menens om de 25-jarige Clinton Mata naar het Jan Breydelstadion te halen. De Belgische Angolees is deels eigendom van KRC Genk, dat Matat huurt, maar het is moederclub Sporting Charleroi dat nog steeds 75% van de transferrechten in handen heeft.

Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe zouden van plan zijn om bij Charleroi aan te kloppen om het te hebben over een overgang van MataDe Zebra's zouden 3,5 miljoen euro verlangen voor aanvallend ingestelde rechtsback, maar bij Club hopen ze de prijs te drukken. Blauw-zwart zou bereid zijn om 2,5 miljoen euro te betalen, plus Jérémy Perbet. De Franse goaltjesdief geniet interesse van Charleroi en zou dan de omgekeerde beweging maken.

Genk doet niet mee

Club Brugge wil dus kort op de bal spelen. Niet geheel onlogisch, want ook enkele andere Belgische topclubs en buitenlandse subtoppers zouden opnieuw aan Mata denken. Vorig jaar leek hij nog op weg naar Anderlecht, maar in laatste instantie besliste Mata om voor Genk te kiezen. In de Luminus Arena lijken ze niet van plan om miljoenen op tafel te gooien voor de huurling. Volgend seizoen zou Philippe Clement volop de kaart van Joakim Maehle moeten trekken.

Poll: Zou Mata een meerwaarde zijn voor Club Brugge?

TAGS  I  Mata  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Charleroi  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024