"Ik denk dat Simons nog een jaar bij Club Brugge wil voetballen"

Woensdag 23 mei 2018 - 10:29   I  

Timmy Simons (41) besliste na de vijftiende landstitel in de geschiedenis van Club Brugge om het voor bekeken te houden als profvoetballer. De verdedigende middenvelder gaf aan dat hij wel nog op een lager niveau wil doorgaan om zijn sportieve activiteiten niet te bruusk stop te zetten. Volgens analist Wim De Coninck blijkt uit de uitspraken van Simons dat die er liefst van al nog een seizoen als speler van Club wil aanbreien.

"Chapeau voor Timmy Simons, die in zijn laatste wedstrijd nog eens aan de aftrap kwam. Dat iemand die op zijn leeftijd, 41 jaar, na een seizoen waarin hij heel weinig speelde, klaar is om in te vallen in cruciale wedstrijden voor de titel als op Charleroi en Standard is het summum van professionalisme", steekt De Coninck van wal in Sport/Voetbalmagazine. "Dat wil zeggen dat je niettemin weer een voorbeeld en een aanjager bent geweest. Hij had ook kunnen redeneren: ze hebben mij niet meer nodig, laat het maar zo. Maar hij had ook dit seizoen nog tot het einde de ambitie om mee te doen."

"In Brugge weten ze: mocht hij volgend seizoen niet meer in de kleedkamer zitten, dan zullen ze hem geweldig missen. Tenslotte is hij ouder dan de coach, is hij al voor de zevende keer kampioen, kent hij al die zaken en emoties die ze er meemaken en weet hij hoe ermee om te gaan. Ze namen zondag afscheid van de voetballer Simons en willen hem behouden in een andere functie, maar hij liet al uitschijnen dat stoppen met voetballen hem enorm zwaar zou vallen en dat hij eventueel nog in de tweede of derde klasse kan blijven spelen."

Extra seizoen bij Club?

Volgens De Coninck zou Simons liefst van al nog doorgaan als speler van blauw-zwart. "Ik ben er zeker van dat hij het liefst nog een jaar bij Club Brugge wil voetballen. Of hij dat moet doen, weet ik niet. Misschien moet je wel afscheid nemen in schoonheid, zoals zondag. Maar blijkbaar doet hij het nog altijd enorm graag."

Poll: Vind jij dat Simons er nog een seizoen moet bijdoen?

TAGS  I  Simons  I  Club Brugge  I  De Coninck

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024