Nu al miserie bij Frankrijk: deze speler weigert selectie voor WK

Nu al miserie bij Frankrijk: deze speler weigert selectie voor WK
Woensdag 23 mei 2018 - 17:03   I  

In België was er héél wat te doen over de niet-selectie van Radja Nainggolan. Roberto Martinez besliste na een goed gesprek met de speler dat het beter was om hem niet op te nemen in zijn WK-selectie. Maar ook in het buitenland duiken er problemen op. Zo is het in Frankrijk boel en miserie tussen bondscoach Didier Deschamps en Adrien Rabiot.

Laten we beginnen bij het begin. Deschamps maakte vorige week donderdag zijn definitieve WK-selectie bekend. In die selectie had de Franse bondscoach geen plaats voor enkele grote namen, waaronder ook Paris Saint-Germain-middenvelder Adrien Rabiot. Die moest het afleggen tegen Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern München), Blaise Matuidi (Juventus), N'Golo Kanté (Chelsea), Steven Nzonzi (Sevilla). Geen onbegrijpelijke keuze van Deschamps als je de concurrenten van Rabiot ziet.

Toch liet Deschamps Rabiot ook niet helemaal vallen. Hij zette de basiskracht van PSG op een reservelijst. Dat houdt in dat Rabiot zich beschikbaar moet houden voor de nationale ploeg, in het geval er iets gebeurt met de geselecteerden. Eén probleem: Rabiot heeft geen zin om bij de telefoon te zitten wachten tot één van zijn concurrenten uitvalt. De 23-jarige middenvelder heeft aan Deschamps laten weten dat hij zich niet klaar voelt om het fysieke programma dat de reserven opgelegd krijgen te volgen.

Deschamps: "Rabiot maakt een enorme fout"

Deschamps was allerminst opgezet met de reactie van Rabiot. "Adrien heeft een enorme fout gemaakt. Op het hoogste niveau is er geen plaats voor stemmingswisselingen", tekende Sporza op uit de mond van de Franse bondscoach.. "We moeten professionals zijn in alle omstandigheden. Ik noteer zijn beslissing. Ik word er niet blij van, maar zal er geen dagen mee bezig zijn. Ik weet heel goed dat ik niet meer op hem hoef te rekenen. Hij weigert om reserve te zijn en kan dus niet meer opgeroepen worden als er een probleem is. Het is aan hem om de gevolgen te aanvaarden en te leren uit zijn fouten."

Definitieve selectie Frankrijk:

Doel: Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Alphonse Aréola (Paris Saint-Germain)

Verdediging; Djibril Sidibé (AS Monaco), Benjamin Pavard (VfB Stuttgart) Samuel Umtiti (Barcelona), Raphaël Varane (Real Madrid), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), Adil Rami (Olympique Marseille), Benjamin Mendy (Manchester City), Lucas Hernandez (Atlético Madrid)

Middenveld: Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern München), Blaise Matuidi (Juventus), N'Golo Kanté (Chelsea), Steven Nzonzi (Sevilla)

Aanval: Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Olivier Giroud (Chelsea), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Ousmane Dembélé (Barcelona), Florian Thauvin (Olympique Marseille), Nabil Fekir (Olympique Lyon), Thomas Lemar (AS Monaco)

Poll: Begrijp jij deze beslissing van Rabiot?

TAGS  I  Rabiot  I  Deschamps  I  Frankrijk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024