Coucke heeft groots plan, en wil andere Belgische topclubs erbij betrekken

Coucke heeft groots plan, en wil andere Belgische topclubs erbij betrekken
Woensdag 23 mei 2018 - 18:44   I  

Dat Marc Coucke een ambitieus man is, is al lang geen geheim meer. De Belgische zakenman is nu al even voorzitter van RSC Anderlecht en hij probeert de club steeds meer naar zijn hand te zetten. Woensdag kondigde Coucke heel wat veranderingen aan, maar hij liet het ook niet na om zijn Europese ambities nog eens kenbaar te maken.

Coucke liet zich vlak na zijn aanstelling bij paars-wit al eens ontvallen dat hij op termijn graag het voorbeeld van succesvolle subtoppers in Europa wil volgen. De voorzitter van Anderlecht denkt daarbij aan clubs als Red Bull Salzburg en FC Basel, die top zijn in respectievelijk Oostenrijk en Zwitserland, maar ook op het Europese toneel een naam geworden zijn dankzij hun prestaties in de Europa League.

Coucke wil ook dat Anderlecht vanaf volgend seizoen kan aanknopen met successen op het Europese toneel. “We willen de Europese subtop in. Volgend seizoen willen we al Europees overwinteren, en ik hoop dat er heel veel Belgische clubs meedoen", betrekt Coucke de andere clubs die zich wisten te plaatsen voor de Champions League en Europa League meteen in zijn groots plan.

"Ver geraken in de beker en meedoen voor de titel"

Toch wil Coucke niet hebben dat Hein Vanhaezebrouck volgend seizoen alles inzet op succes in de Europa League. "Ook in de beker willen we ver geraken en we willen meedoen voor de titel", tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van de Anderlecht-preses. "Er zullen daarvoor veel nieuwe spelers zijn. Het wordt geen overgangsjaar. Ook de damesploeg zal worden verdergezet, met verreweg het grootste budget van het land en we hopen dat die meer aandacht zal krijgen.”

Poll: Denk jij dat een Belgische club de Europa League kan winnen?

TAGS  I  Coucke  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Standard  I  AA Gent  I  RC Genk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024