OFFICIEEL: Carlo Ancelotti is nieuwe trainer van Dries Mertens

OFFICIEEL: Carlo Ancelotti is nieuwe trainer van Dries Mertens
Woensdag 23 mei 2018 - 19:41   I  

Maurizio Sarri is niet langer de trainer van Napoli. Dat heeft Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van de club, via zijn officiële Twitter-pagina laten weten. Het is nog niet duidelijk waarom Sarri precies vertrekt. Italiaanse media spreken over een ontslag, maar het is ook goed mogelijk dat de trainer op weg is naar Chelsea. Ondertussen maakte Napoli al bekend dat Carlo Ancelotti de vertrokken Sarri opvolgt.

"Ik wil Maurizio Sarri graag bedanken voor zijn waardevolle toewijding aan Napoli. Hij zorgde voor prestige en emoties voor de stad en de fans van Napoli over de hele wereld. Hij slaagde er ook in om een systeem te ontwikkelen dat door iedereen wordt bewonderd. Bravo, Maurizio", aldus de De Laurentiis via Twitter.

Sarri naar Chelsea, Ancelotti naar Napoli?

Verschillende Italiaanse media melden dat Napoli zijn trainer op de keien zou gezet hebben, maar bij andere media klinkt het dan weer dat Sarri gewoon op weg is naar Chelsea om daar Antonio Conte op te volgen. Bij Napoli blijven ze alleszins niet bij de pakken zitten, want Gazzetta dello Sport meldt nu al dat de De Laurentiis niemand minder dan Carlo Ancelotti wil binnenhalen als nieuwe coach.

Ancelotti begon aan het seizoen als trainer van Bayern München, maar werd daar nog voor de jaarwisseling ontslagen omwille van tegenvallende resultaten. Hij was eerder al trainer in de Serie A, waar hij zowel AC Milan als Juventus onder zijn hoede had.

UPDATE:

Ondertussen maakte Napoli bekend dat Carlo Ancelotti de vertrokken Maurizio Sarri opvolgt. De trainer die eerder dit seizoen nog ontslagen werd door Bayern München zette bij Napoli zijn krabbel onder een overeenkomst voor de volgende drie seizoenen. Ancelotti ging ook al op de foto met voorzitter De Laurentiis.

Poll: Is Ancelotti een goede coach voor Napoli?

TAGS  I  Sarri  I  Napoli  I  De Laurentiis  I  Ancelotti

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024