Racing Genk kent tegenstander na thriller van formaat

Racing Genk kent tegenstander na thriller van formaat
Woensdag 23 mei 2018 - 23:10   I  

De Belgische competitie loopt stilaan te einde. Enkel Zulte Waregem en Lokeren moesten vanavond aan de Gaverbeek uitmaken wie het dit weekend tegen Racing Genk mag opnemen voor het laatste Europese ticket. De spannende wedstrijd werd uiteindelijk beslist met een strafschoppenreeks.

In een uitgeregend Regenboogstadion mocht Zulte Waregem, toch lichtjes favoriet, het opnemen tegen Lokeren. In de eerste helft voetbalde de ploeg van Dury ook heel wat kansen bij elkaar, maar scoren lukte niet. Theo Bongonda bracht zijn ploeg net na het halfuur in de problemen door een donkerrode kaart te pakken.

Toch bleef Zulte Waregem de betere ploeg, al leek Lokeren in het slot van de wedstrijd de zege binnen te halen. Een geniale vrije trap van Cevallos onder de muur verraste Bossut, waardoor Lokeren met nog enkele minuten te spelen op weg leek naar de wedstrijd tegen Racing Genk. Davy De Fauw stak daar echter een stokje voor door op zijn beurt de jonge doelman De Wolf te verrassen met zijn vrije trap.

Verlengingen en daarin kwam Lokeren opnieuw op voorsprong via een heerlijke knal van Marecek. Die nam een afvallende bal los op de pantoffel en liet Bossut zo kansloos. Zulte Waregem bleef erin geloven en Dury gooide alles op de aanval. Dat loonde, want Saponjic kon Zulte Waregem naar de strafschoppenreeks koppen.

Daarin pakte bossut meteen de eerste strafschop van Skulason, maar toen De Fauw ook zijn strafschop niet voorbij doelman De Wolf kreeg hingen de bordjes opnieuw gelijk. Nadien trapte Marecek, maker van een fenomenaal doelpunt, hoog over. Zulte Waregem kreeg opnieuw de beste papieren en deze keer gaven ze het niet meer uit handen. Zulte Waregem, met 10, voorbij Lokeren. Racing Genk is de laatste hindernis richting een Europees ticket.

Poll: Kunnen ze ook winnen van Racing Genk?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Lokeren

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024