Coucke komt tot opvallende conclusie: “Tien miljoen is te hoog”

Coucke komt tot opvallende conclusie: “Tien miljoen is te hoog”
Donderdag 24 mei 2018 - 08:15   I  

Marc Coucke is ambitieus met zijn project Anderlecht. Op alle vlakken wil de voorzitter de club beter maken, met als eerste doel sportieve succes behalen. Maar om dat te bereiken moet ook al de rest goed zitten, zo weet Coucke. Na het opmaken van de balans komt Coucke tot een opvallende conclusie.

Anderlecht heeft het voorbije seizoen een operationeel verlies van tien miljoen euro geleden. Dat bedrag is zeker te hoog. Het opvallende is dat we dit verlies hebben geleden in een seizoen met Champions League-voetbal.”

“Structureel verlies is ongezond en moeten we vermijden. Het doel is een operationele break-even. Om die te bereiken zullen alle budgetten herbekeken moeten worden. We zullen dit doen met het grootste respect voor elke divisie in de club”, aldus Coucke.

Eerder werd er al een storm veroorzaakt omdat Coucke zogenaamd de vrouwenploeg van Anderlecht zou opdoeken wegens budgetaire redenen. Dit bleek achteraf 'fake news' te zijn, maar dat de voorzitter wel wil snoeien in het budget is nu alsnog duidelijk geworden.

Poll: Coucke heeft gelijk?

TAGS  I  Coucke  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024