Opvallend: Dit is dé reden waarom Club Brugge zo dominant was

Opvallend: Dit is dé reden waarom Club Brugge zo dominant was
Donderdag 24 mei 2018 - 09:30   I  

Club Brugge stond 40 speeldagen op kop en domineerde de Belgische Jupiler Pro League dit seizoen. In play-off 1 werd het nog even spannend maar de manschappen van Ivan Leko kwamen nooit echt in grote problemen. Het won dan ook verdiend de titel, al heeft dat een verrassende reden.

Het feit dat Club zo dominant was in onze competitie, ligt ook aan het feit dat het voor de winterstop de last van de Europa League niet moest torsen. Want het was vooral toen dat Anderlecht - toen actief in de Champions League - heel wat punten liet liggen, geeft Het Nieuwsblad als reden voor de dominantie van Club Brugge.

Europees zal het volgend seizoen dus de lat een pak hoger moeten leggen. Het niveau in de Champions League ligt vele malen hoger en dat weet ook de leiding bij blauw-zwart. Ook de uitschakeling in de beker tegen Standard is niet voor herhaling vatbaar in Brugge en er is duidelijk werk aan de winkel. Het eerste dat Club wil doen is een nieuwe doelman halen, liefst zo snel mogelijk. Het kijkt daarvoor in de Jupiler Pro League, maar ook heeft het een aantal buitenlandse pistes op het oog.

Poll: Is dit dé reden voor het kampioenschap van Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024