Standard-legende ziet nabije toekomst Standard en Preud'homme somber in

Standard-legende ziet nabije toekomst Standard en Preud'homme somber in
Donderdag 24 mei 2018 - 09:48   I  

Michel Preud’homme is terug op het oude nest. De succesvolle oefenmeester zal verschillende functies binnen de club bekleden. Die van hoofdtrainer, technisch directeur én ondervoorzitter. Dat Preud’homme de club volledig naar zijn hand wil zetten is duidelijk. Standard-legende Wilfried Van Moer voorspelt hoe het Standard onder Preud’homme zal gaan presteren.

“Preud’homme krijgt de tijd om te bouwen, maar we moeten volgend jaar nog niet de titel verwachten”, laat Van Moer weten tegenover Het Nieuwsblad. “Het is een systeem naar Engels model. Hij kan het transferbeleid helemaal naar zijn hand zetten en zo zijn manier van voetbal implementeren.”

“Hij tekent voor vier jaar. Dat wil zeggen dat hij iets kan opbouwen. Het zit ook goed met de voorzitter (Bruno Venanzi, nvdr.), waardoor ik ze het niet halsoverkop allemaal zie omgooien. Als Standard erin slaagt deze ploeg samen te houden of de spelers die verkocht worden adequaat te vervangen, kunnen ze opnieuw meedoen met de top.”

Preud’homme staat garant voor succes maar Van Moer voorspelt niet veel goeds in de nabije toekomst, vooral in het begin. Opvallend genoeg gelooft het Standard-icoon niet in de titel. “Maar meteen de titel? Dat denk ik niet. De tweede plaats van vorig seizoen was door de geweldige Play-off 1 buiten alle verwachting. Het maakt het voor Preud’homme iets moeilijker, maar hij moet nu de tijd krijgen”, aldus Van Moer.

Poll: Heeft Van Moer hier gelijk?

TAGS  I  Standard  I  Preud'homme  I  Van Moer

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024