Benteke is eerlijk: "Daarom heeft Martinez mij toch geselecteerd"

Benteke is eerlijk:
Donderdag 24 mei 2018 - 11:15   I  

Christian Benteke heeft niet zijn beste seizoen achter de rug. Knokkend tegen de degradatie met Crystal Palace scoorde hij amper en dat is toch bijzonder kwalijk voor een spits. Toch selecteerde bondscoach Martinez hem voor de voorlopige selectie van het WK.

En daar is de spits erg blij mee. Benteke weet ook waarom Martinez hem toch heeft geselecteerd. De bondscoach heeft namelijk vertrouwen in zijn kwaliteiten en bovendien heeft hij een ander profiel dan de spitsen Lukaku en Batshuayi.

"Het is de eerste keer dat ik zo'n teleurstellend seizoen achter de rug heb. Het is een mislukt jaar, of toch op zijn zachtst gezegd een heel middelmatig jaar. Daarom is het een teken van vertrouwen dat Martinez me nu toch oproept. Ik was niet verrast dat ik erbij was. Bij de Duivels heb ik het altijd goed gedaan. Als ik mocht spelen van Martinez was ik efficiënt. Ik heb ook een andere stijl dan de andere spitsen. Dat speelt in mijn voordeel", aldus Benteke volgens Sporza.

Road to Russia

Toch moet Benteke zich nu wel bewijzen de komende weken, want dit seizoen was hij verre van overtuigend. De Rode Duivel wil heel graag mee naar Rusland en zal daar ook hard voor werken. 

"Het is fijn dat ik bij de 28 zit, maar ik ben hier niet voor de vriendschappelijke matchen, ik wil mee naar het WK. Ik ben heel gemotiveerd om Rusland te halen. Fysiek en mentaal ben ik klaar. Ik zal twee weken alles geven. Ik ben in mijn carrière al veel getest geweest. Dit is een nieuwe test."

Poll: Zou jij Benteke meenemen naar Rusland?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Benteke

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024