'Club vol aan de bak na straffe veranderingen bij Anderlecht én Standard'

'Club vol aan de bak na straffe veranderingen bij Anderlecht én Standard'
Donderdag 24 mei 2018 - 13:00   I  

Club Brugge werd dit seizoen landskampioen en kreeg lange tijd vrije baan van Anderlecht en Standard. Ook de andere clubs schoten te kort. Anderlecht en Standard zijn van plan om Club Brugge het volgend seizoen een pak lastiger te maken.

Zo ziet Ludo Vandewalle straffe veranderingen bij Anderlecht én Standard. Zij gaan duidelijk de strijd aan met de landskampioen en dat belooft vuurwerk. Het wordt volgens hem dan ook uitkijken naar een strijd tussen de traditionele grote drie volgend seizoen. En daar heeft de komst van Coucke en Preud'homme heel wat mee te maken.

"De snelheid waarmee Coucke de club aan het hervormen is, doet velen verbaasd opkijken. Het gebeurt tegen een nog hoger tempo dan dat het duo Verhaeghe-Mannaert indertijd Club Brugge op zijn kop zette. We kijken verwonderd naar Coucke, maar de strafste zet komt van Standard-voorzitter Bruno Venanzi. Dat Michel Preud'homme terugkeert naar ons land, hadden we bij het begin van zijn sabbatjaar niet verwacht", aldus Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Ook Club Brugge vol aan de bak

Ook Club Brugge moet nu dus vol aan de bak als het volgend seizoen niet achter de feiten wil aanlopen. Leko staat voor een gigantische uitdaging volgend seizoen.

"Bij Club Brugge wordt er intussen ook hard gewerkt. Zoals gebruikelijk minder opzichtig, maar zeker even hard. Trainer Ivan Leko moet volgend seizoen in de clinch met de beste twee Belgische trainers van het moment - Preud'homme en Vanhaezebrouck -, maar bouwde in dit kampioenenjaar veel respect op. Als de Kroaat, die ook wel wat versterking kan gebruiken, die krachtmeting aankan, wordt zijn status alleen maar groter. U merkt het: er staat heel wat te gebeuren volgend seizoen", besluit Vandewalle.

Poll: Zal Club Brugge als favoriet aan het seizoen beginnen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Club Brugge

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024