Koen Casteels schept duidelijkheid over transfer naar absolute topclub

Koen Casteels schept duidelijkheid over transfer naar absolute topclub
Donderdag 24 mei 2018 - 14:15   I  

Hoewel zijn ploeg, Wolfsburg, een ontzettend zwak seizoen speelde, deed Koen Casteels het uitstekend. Hij werd door Kicker verkozen tot 'Doelman van het Jaar' en zijn aandeel in het uiteindelijke behoud is ontzettend groot.

Bij de Rode Duivels ligt hij in de weegschaal met Matz Sels, maar eigenlijk moet Casteels na dit seizoen gewoon mee naar Rusland. Hij kijkt er zelf alvast erg naar uit. “Het zou mooi zijn alleszins, vier jaar nadat ik Brazilië miste door die breuk. Maar nu eerst even bekomen van dit seizoen", aldus Casteels in Gazet van Antwerpen.

Toptransfer?

Een doelman met zijn kwaliteiten hoort eigenlijk hoger te spelen dan in de kelder van het Duitse klassement. Dat is ook zijn eigen ambitie, al hoeft hij niet noodzakelijk te vertrekken. Hij wil gewoon niet opnieuw een seizoen tegen de degradatie spelen.

"Ik hoef hier niet te vertrekken, want ik voel me goed bij Wolfsburg. Maar sportief moet er wel iets veranderen. Een derde seizoen op rij vechten tegen de degradatie, dat wens ik niet. Ik wil liever strijden voor Europees voetbal, maar dat vereist structurele verbeteringen."

Hij heeft nog een contract tot 2021 en onder andere Arsenal zou al hebben geïnformeerd naar Casteels. Zelf weet hij daar niets van. “Officieel weet ik van geen interesse. Maar het is nog vroeg. Pas over een aantal weken zal blijken of er iets op me afkomt”, besluit Casteels.

Poll: Is Casteels klaar voor een absolute topclub?

TAGS  I  Wolfsburg  I  Rode Duivels  I  Casteels

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024