Wullaert grijpt net naast winst Champions League na knotsgekke verlengingen

Donderdag 24 mei 2018 - 20:50   I

Red Flame-ster Tessa Wullaert heeft met haar club Wolfsburg net naast eindwinst in de Champions League gegrepen. Wullaert mocht tijdens de rust invallen en pas in de verlengingen kon het Franse Olympique Lyon afstand nemen van Die Wolven.

Olympique Lyon is een absolute grootmacht in het vrouwenvoetbal. De afgelopen zeven jaar ging het vier keer met de Champions League aan de haal. Wolfsburg kon de treble binnenhalen na de eerder behaalde titel en bekerwinst dit seizoen. Na 45 minuten mocht Wullaert invallen maar kon geen potten breken.

Pas in de verlengingen barstte de strijd volledig los. Twee minuten ver in de verlenging kwam Wolfsburg op voorsprong na een doelpunt van Harder. Een paar minuten later kreeg Popp namens Die Wolven haar tweede gele kaart te zien en moesten de Duitsers met tien verder. Henry en Somer zorgde in twee minuten tijd dat Lyon de achterstand kon ombuigen in een voorsprong.

Hegerberg en Abily zorgde ervoor dat er nog een zware 1-4 cijfers op het scorebord kwamen, en dat terwijl er in de 90 minuten reguliere speeltijd geen enkel doelpunt was gevallen. Lyon pakt zo al voor de vijfde keer de Champions League en Red Flames-ster Tessa Wullaert sluit af met de dubbel. Wullaert zou overigens op weg zijn naar Engeland.

Poll: Ben jij een fan van vrouwenvoetbal?