Nemen ook deze 5 Rode Duivels afscheid van de nationale ploeg?

Nemen ook deze 5 Rode Duivels afscheid van de nationale ploeg?
Donderdag 24 mei 2018 - 22:30   I  

Met Radja Nainggolan en Steven Defour verliezen we in één klap twee toppers op het middenveld. Beide middenvelders hebben nog wat seizoen voor de boeg, maar Defour wil liever focussen op zijn clubcarrière en de fakkel doorgeven aan de jongere generatie. Nainggolan is het dan weer beu om tegen windmolens te vechten.

Deze generatie loopt dan ook stilaan op zijn einde. Er lopen heel wat Rode Duivels rond momenteel die stilaan moeten nadenken over het einde van hun carrière als international. Het EK over twee jaar is voor heel wat Rode Duivels wellicht ook het laatste tornooi.

Zo verliezen we na het WK in de defensie misschien wel drie Rode Duivels in één keer. Thomas Vermaelen en Vincent Kompany zijn beiden 32 en daarenboven ook nog eens erg blessuregevoelig. Het zou niet verbazen als ook zij, net als Steven Defour, beslissen om na het WK de nationale ploeg te laten voor wat ze is om zich zo te kunnen focussen op hun carrière bij hun club. Laurent Ciman heeft in het verleden al gezegd dat het WK wellicht zijn laatste tornooi wordt als international.

Ook op het middenveld enkele vraagtekens

En ook op het middenveld lopen er met Moussa Dembélé en Marouane Fellaini twee spelers rond die ook aan hun laatste WK kunnen beginnen. Dembélé is net zoals de andere Duivels in dit lijstje erg blessuregevoelig en kan na het WK misschien een lucratieve transfer versieren. Het vervolg van zijn internationale carrière kan daar wel eens van gaan afhangen.

Marouane Fellaini is ondertussen ook al 30 en ook zijn toekomst is erg onzeker. Ook hij verlaat Manchester United binnenkort naar alle waarschijnlijkheid en ook dat zal een invloed hebben op zijn carrière als Rode Duivel. Bovendien wordt de concurrentie op het middenveld met onder andere Youri Tielemans, Leander Dendoncker en Dennis Praet groter en groter. Misschien geeft ook hij wel de fakkel door aan de jeugd.

Poll: Wie van de vijf kunnen de Duivels echt niet missen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024