Er is Vandenbempt iets opgevallen aan niet-selectie Nainggolan

Er is Vandenbempt iets opgevallen aan niet-selectie Nainggolan
Vrijdag 25 mei 2018 - 08:05   I  

Zowat het hele land stond in rep en roer toen bekend raakte dat Radja Nainggolan niet in de WK-selectie van Roberto Martinez zou zitten. De bondscoach van de Rode Duivels passeerde de middenvelder omwille van tactische redenen, al geloven maar weinig mensen dat. En toch springt Peter Vandenbempt in de bres voor Martinez.

"Een week geleden was Roberto Martinez een vriendelijke, voorkomende man die de Rode Duivels tactische duidelijkheid en flexibiliteit had bijgebracht en de nationale elf met allerlei records voor de wereldbeker had geplaatst. Hij was geliefd bij bondsmedewerkers en spelers en toonde een groot engagement. Als er al iemand tegen die premature contractverlenging was, dan veeleer wegens de situatie die kan ontstaan na een tegenvaller in Rusland", steekt Vandenbempt van wal in Het Nieuwsblad.

Na de niet-selectie van Nainggolan is de perceptie veranderd en dat is ook Vandenbempt opgevallen. "Wie vandaag met een baggerboot door de (sociale) media vaart, die haalt wat boven. De Catalaan is nu zonder concurrentie publieke vijand nummer één en - ik parafraseer even - een respectloos, idioot stuk onbenul dat liever vandaag dan morgen van ons grondgebied verjaagd moet worden. De niet-selectie van Nainggolan veroorzaakte de grootste collectieve verontwaardiging - of beter hysterie - sinds een jury Pas de Deux naar het Songfestival stuurde. En dat omdat de bondscoach één speler thuislaat, weliswaar de verkeerde."

"Was het er niet ver over?"

"Maar nu de orkaan van land is, moeten we ons toch even afvragen: was het er niet ver over?", gaat de Sporza-man verder. "Radio- en televisiejournaals openden er minutenlang mee, reporters werd vriendelijk verzocht enkel over Radja te praten en specialisten uit allerlei vakgebieden bogen zich over deze 'onbegrijpelijke' beslissing. En die specialisten deden wat ze doorgaans doen: mekaar tegenspreken. Voor de ene was het een teken van groot leiderschap, voor de andere van zwakte."

"Ergerlijk was het gebrek aan nuance in de analyse. Naar de uitleg van de bondscoach had niemand oren, flauwekul. Er werd geroepen en getierd, er werd gretig verwezen naar zijn twee goals in de halve finale van de Champions League, iets minder naar zijn dodelijk balverlies. Nainggolan speelde in welgeteld zes wedstrijden (een stukje) mee onder Martinez, zo'n wereldschokkende verrassing was zijn beslissing niet. En wij kunnen het oneens zijn met de bondscoach, hij is wel consequent geweest. Enkel hem oproepen voor het duel tegen Saudi-Arabië was verkeerd, maar wellicht “tactical”, om tijd te winnen. Coaches maken keuzes. Wij mogen die helemaal verkeerd vinden, maar het zou ons sieren als we tegen Portugal bij de eerste tegenslag niet gelijk beginnen te fluiten. Kunnen we dat afspreken?"

Poll: Had Nainggolan erbij moeten zijn?

TAGS  I  Nainggolan  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Vandenbempt

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024