Toptalent Sander Berge laat zich uit over vertrek bij Racing Genk

Toptalent Sander Berge laat zich uit over vertrek bij Racing Genk
Vrijdag 25 mei 2018 - 15:30   I  

Sander Berge werd vorige zomer al gelinkt aan een spectaculaire transfer, maar de jonge middenvelder bleef nog een jaartje bij Racing Genk. Dat werd geen succesvol seizoen, want de jonge Noor moest afrekenen met een zware blessure. In play-off 1 kon hij toch nog wat speelminuten maken.

Al is er nog steeds interesse in de middenvelder, daar heeft de lange blessure geen stokje voor kunnen steken. Toch blijft de jonge speler zelf heel nuchter bij die interesse. Hij zal pas een beslissing nemen als er daadwerkelijk verregaande interesse is. Tot dan zit hij naar eigen zeggen nog goed bij Racing Genk.

“Mijn toekomst staat los van Europees voetbal. Voor mijn ontwikkeling als voetballer is Genk de top. Maar je weet nooit wat er op je pad komt. Vorig jaar was er al belangstelling. Ik kan me voorstellen dat die er opnieuw zal zijn, als ik weer op dat veld sta. Maar ik ben pas 20, mijn carrière begint pas. We zien wel wat er komt", aldus Berge in Belang van Limburg.

International

Berge moet trouwens eerst nog twee interlands afwerken vooraleer hij op vakantie kan vertrekken. “Laat maar komen. Ik ben blij dat de bondscoach er mij weer bij heeft genomen. Dat mijn vakantie daardoor ingekort wordt, maakt niet uit. Als je op 20-jarige leeftijd bij de nationale ploeg zit, kan je alleen maar dik tevreden zijn. Ons doel is het EK in 2020. Daar wil ik mijn steentje toe bijdragen. In die optiek zijn wedstrijden tegen WK-gangers Panama en IJsland een fijne ervaring.”

 

Poll: Moet Berge nog een jaartje blijven?

TAGS  I  RC Genk  I  Berge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024