Clement merkt iets op: "Denk niet dat iemand dat al gedaan heeft"

Clement merkt iets op:
Vrijdag 25 mei 2018 - 17:43   I  

Voor KRC Genk duurt het seizoen nog iets langer dan de andere deelnemers van play-off 1. De Limburgers werden vijfde in de stand en moeten het zondag opnemen tegen de winnaar van play-off 2: Zulte Waregem. Beide ploegen strijden om het laatste Europese ticket en Genk-coach Philippe Clement is op zijn hoede.

“We hebben onze thuisreputatie sinds Nieuwjaar zeker opgekrikt, maar Zulte Waregem heeft getoond dat het een ploeg met play-off 1-kwaliteiten is", tekent Het Laatste Nieuws op uit de mond van Clement. "In play-off 2 staken ze er met kop en schouders bovenuit. Ook die wedstrijd tegen Lokeren was indrukwekkend. Als je 83 minuten met een man minder speelt, maar er toch nog in slaagt om je te kwalificeren dan is dat heel knap. Ik verwacht sowieso een pittige wedstrijd met twee ploegen die vol voor de overwinning zullen gaan.”

Genk heeft het voordeel dat het uit play-off 1 komt, waar het niveau toch veel hoger lag dan in play-off 2. “Dat klopt, maar ik denk ook niet dat er al een ploeg is geweest die 28 op 30 heeft gehaald in play-off 2 zoals Zulte Waregem nu gedaan heeft”, merkt Clement terecht op. “Het tempo ligt hoger in play-off 1 dat is duidelijk en wij gaan dat ook proberen mee te nemen in die wedstrijd.”

"Geen garantie op succes"

Maar Clement weigert het vel van de beer al te verkopen voor die geschoten is. “Zulte Waregem heeft met Harbaoui de topschutter in huis en ook De Pauw, Bongonda, Kaya en Olayinka kunnen voor veel gevaar zorgen. Ik denk dat wij individueel iets meer talent hebben, maar in een finale is dat geen garantie op succes.”

Poll: Wie pakt het laatste Europese ticket?

TAGS  I  Clement  I  RC Genk  I  Zulte Waregem

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024