Enorme opsteker voor Zulte Waregem vlak voor wedstrijd tegen Racing Genk

Enorme opsteker voor Zulte Waregem vlak voor wedstrijd tegen Racing Genk
Vrijdag 25 mei 2018 - 22:30   I  

Zulte Waregem won woensdag tegen Lokeren na een zenuwslopende thriller. Strafschoppen moesten beslissen wie het in de laatste wedstrijd van het seizoen opneemt tegen Racing Genk voor het laatste Europese ticket.

Zulte Waregem deed dat bovendien een hele tijd met tien man, want net na het halfuur mocht sterkhouder Theo Bongonda gaan douchen na een erg vreemde tackle. Hij gleed uit maar sprong dan met zijn beide voeten vol op het been van Marko Mirić. Scheidsrechter Sébastien Delferière twijfelde geen seconde en toonde hem prompt de rode kaart.

En die straf was trouwens niet voldoende, want Bongonda dreigde ook de wedstrijd tegen Racing Genk vanuit de tribune te moeten volgen. het Bondsparket vroeg namelijk twee wedstrijden schorsing waarvan één met uitstel. Als Zulte Waregem die straf aanvaardde, dan miste Bongonda de wedstrijd tegen Racing Genk.

In beroep

Een grote verrassing is het niet, maar Zulte Waregem gaat niet akkoord met die straf en gaat in beroep. Daardoor kan Bongonda wel meespelen tegen Racing Genk en zal hij zijn straf wellicht pas volgend seizoen krijgen. De wedstrijd van zondag krijgt uiteraard prioriteit van Dury. Zulte Waregem zal dus mét Bongonda spelen tegen Racing Genk en dat is toch een enorme opsteker voor Essevee. 

Poll: Is Zulte Waregem met Bongonda sterker?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  RC Genk  I  Bongonda

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024