Anderlecht zit nog met een erg wrange nasmaak na de titel van Club

Anderlecht zit nog met een erg wrange nasmaak na de titel van Club
Zaterdag 26 mei 2018 - 08:45   I  

Club Brugge stond heel de reguliere competitie aan kop maar in play-off 1 werd het nog even spannend. Blauw-zwart werd toch kampioen met de hete adem van Standard en Anderlecht in de nek. Ook coach Hein Vanhaezebrouck zit nog met een erg wrange nasmaak opgescheept na de titel van Club Brugge.

De coach van Anderlecht zag Anderlecht zeker nog kampioen worden. "Met 19 op 30 waren wij kampioen geworden. En het had gekund. De twee wedstrijden tegen Standard moeten wij altijd winnen. Voor de rest claim ik niet veel”, aldus Vanhaezebrouck tegenover De Morgen.

“Misschien nemen we tegen Gent een punt of zelfs meer als Morioka bij 0-1 die enorme kans niet op de paal trapt, maar ik ben eerlijk: Gent had toen veel meer kansen. Maar ín en thuis tegen Standard... En als wij Standard kloppen, denk ik niet dat Club diezelfde avond gaat winnen in Charleroi."

Ook de onderlinge confrontaties waren meestal in het voordeel van Anderlecht. "We speelden dit seizoen vier keer tegen elkaar en drie keer waren we duidelijk beter. De 5-0 nederlaag noem ik deels onmacht. De mensen gaan nu zeggen: 'Het is weer zijn schuld niet', maar als je een halfuur controleert - Club creëerde helemaal niets - en Hanni mist dé kans op 0-1, en plots valt alles in elkaar... dan sta je daar, hé.”

Poll: Had Anderlecht de titel nog kunnen afsnoepen van Club Brugge?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Vanhaezebrouck

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022