De Bruyne spreekt over kansen Rode Duivels op het WK

De Bruyne spreekt over kansen Rode Duivels op het WK
Zaterdag 26 mei 2018 - 12:00   I  

Kevin De Bruyne heeft een ongelooflijk seizoen achter de rug met Manchester City, zowel individueel als collectief. De middenvelder is ook een belangrijke schakel voor de Rode Duivels en zal ook op het komende Wereldkampioenschap in Rusland het verschil moeten maken.

Of De Bruyne zin heeft in het WK is duidelijk. “Om te spelen wel. De voorbereiding zou wel wat korter mogen. Voor mij duurt die bijna vier weken. Ik ben al een week gestopt en de laatste weken bij City was meer feesten dan trainen. Een tornooi is altijd iets leuks, een voorbereiding is dat iets minder.”

Zenuwen dat heeft de rosse spelverdeler echter niet meer. “Nee, zenuwachtig dat ben ik niet meer. Ik heb al zoveel matchen gespeeld, je wordt dat gewoon. Dit is nu eenmaal mijn job. Zoals jij een theater hebt (vertelt De Bruyne aan acteur Jonas Van Geel), zo heb ik een stadion met 50.000 man om mijn werk te doen” laat De Bruyne weten aan Het Nieuwsblad.

Druk

Dat er veel druk bij komt kijken is vanzelfsprekend. “Er is wel een verschil met clubvoetbal. Voor een land moet je elke twee jaar presteren, voor een club elke drie dagen. Je hebt minder foutmarge bij de nationale ploeg, omdat je maar vier of vijf kansen in je leven hebt om iets te winnen.”

“We weten dat er 11 miljoen mensen zeggen dat we het nu maar eens moeten laten zien. We kunnen alleen maar ons best doen en hopen dat er iets goeds uitkomt.” Over de kansen van de Rode Duivels twijfelt De Bruyne niet. “We moeten gaan om te winnen. Anders kan je beter op vakantie gaan.”

Poll: Kevin De Bruyne is dé belangrijkste schakel van de Rode Duivels?

TAGS  I  De Bruyne  I  Martinez  I  WK  I  Rusland

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024