RC Genk-coach Clement is onder de indruk: “Play-off 1 waardig”

RC Genk-coach Clement is onder de indruk: “Play-off 1 waardig”
Zaterdag 26 mei 2018 - 12:15   I  

Zondagavond staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. RC Genk en Zulte Waregem spelen nog één finale met Europees voetbal op het spel. Zulte-coach Dury erkende al dat zijn ploeg de underdog is, maar RC Genk-coach Philippe Clement spreekt dat tegen en is onder de indruk van zijn tegenstander.

“Ik weet niet of je kunt stellen dat wij de favoriet zijn. We hebben onze thuisreputatie sinds Nieuwjaar zeker opgekrikt, maar Zulte Waregem heeft getoond dat het een ploeg met play-off 1-kwaliteiten is. In play-off 2 staken ze er met kop en schouders bovenuit”, aldus Clement tegenover Het Laatste Nieuws.

“Ook die wedstrijd tegen Lokeren was indrukwekkend. Als je 83 minuten met een man minder speelt, maar er toch nog in slaagt om je te kwalificeren dan is dat heel knap. Ik verwacht sowieso een pittige wedstrijd met twee ploegen die vol voor de overwinning zullen gaan.”

Tempo

RC Genk heeft het voordeel dat het op een hoger niveau heeft gespeeld in play-off 1 tegen moeilijkere tegenstanders. “Dat klopt, maar ik denk ook niet dat er al een ploeg is geweest die 28 op 30 heeft gehaald in play-off 2 zoals Zulte Waregem nu gedaan heeft. Het tempo ligt hoger in play-off 1 dat is duidelijk en wij gaan dat ook proberen mee te nemen in die wedstrijd.”

Dat Zulte ook over enkele gevaarlijke spelers beschikt weet ook de coach van RC Genk maar al te goed. “Zulte Waregem heeft met Harbaoui de topschutter in huis en ook De Pauw, Bongonda, Kaya en Olayinka kunnen voor veel gevaar zorgen. Ik denk dat wij individueel iets meer talent hebben, maar in een finale is dat geen garantie op succes.”

Poll: Zulte Waregem is play-off 1 waardig?

TAGS  I  RC Genk  I  Zulte Waregem  I  Clement  I  Dury

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024