Deze ploegen kunnen Anderlecht, Gent en Genk loten in Europa League

Deze ploegen kunnen Anderlecht, Gent en Genk loten in Europa League
Maandag 28 mei 2018 - 08:14   I  

KRC Genk ging zondagavond met het allerlaatste Europese ticket van het seizoen aan de haal. De Limburgers wisten zich dankzij een zege tegen Zulte Waregem te plaatsen voor de tweede voorronde van de Europa League. Samen met Standard, Anderlecht en AA Gent kunnen ze volgend seizoen de poules bereiken. Maar welke ploegen kunnen ze loten?

Het Laatste Nieuws legde het vergrootglas op de andere deelnemers van de Europa League. Voor Anderlecht, dat rechtstreeks naar de poules van de Europa League trekt, is het nog afwachten op de potentiële tegenstanders. De kans is reëel dat paars-wit in pot 1 van de loting terechtkomt en kleppers als Arsenal en Chelsea ontloopt. Al is ook pot 2 een optie.

AA Gent trekt naar de derde voorronde en is daar zeker reekshoofd. In principe loot het een haalbare tegenstander, al is ook Club Brugge-killer Basaksehir een mogelijke tegenstander. KRC Genk tot slot, komt uit in de tweede voorronde. Ook daar zijn de meeste potentiële tegenstanders nog te bepalen.

Anderlecht

Groepsfase Europa League

Loting: 31 augustus

Eerste wedstrijd: 20 september

AA Gent

Derde voorronde Europa League

Loting 23 juli

Heenwedstrijd: 9 augustus

"AA Gent is zeker reekshoofd. Bijna alle 26 potentiële tegenstanders moeten wel nog bepaald worden in eerdere voorrondes. Alleen het Tsjechische Sigma Olomouc en Zweedse Brøndby zijn zeker opties. De Buffalo's hopen maar beter ook op enkele verrassende resultaten, zodat Basaksehir reekshoofd wordt. Anders zijn de Turken, die vorige zomer Club Brugge uitschakelden in de voorrondes van de Champions League, eveneens een mogelijke opponent", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

KRC Genk

Tweede voorronde Europa League

Loting 19 juni

Heenwedstrijd 26 juli.

"Net als de Buffalo's wachten de fans van Genk best nog even om een trip te plannen. Van de 37 potentiële tegenstanders zijn er amper vier bekend: Jagiellonia Bialystok, Aberdeen, Dynamo Brest en Djugårdens. De rest komt uit de eerste voorronde", klinkt het bij de krant.

Poll: Halen ze alledrie de poules?

TAGS  I  Anderlecht  I  RC Genk  I  AA Gent  I  Europa League

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024