'Deze 3 Belgische topclubs maken jacht op Senna Miangue'

'Deze 3 Belgische topclubs maken jacht op Senna Miangue'
Maandag 28 mei 2018 - 17:15   I  

Speelt Senna Miangue vanaf volgend seizoen opnieuw in de Jupiler Pro League? Het is goed mogelijk. Momenteel staat onze landgenoot nog onder contract bij het Italiaanse Cagliari, maar daar komt weldra mogelijk verandering in.

De 21-jarige Miangue doorliep een deel van de jeugdopleiding bij Internazionale. Eventjes leek de Belgische verdediger er ook door te breken, maar een snel ontslag van Frank de Boer brak hem zuur op. Vorige zomer zette Miangue een stap terug naar Cagliari, maar daar mocht hij dit seizoen amper acht keer aan een competitiewedstrijd beginnen.

Het is duidelijk dat de sterke verdediger, die zowel links als in het hart van de defensie uit de voeten kan, volgend seizoen vaker aan spelen wil toekomen. Het liefst bij Cagliari, maar ook een transfer naar een andere club is niet uitgesloten. In België staan alvast enkele clubs in de rij om Miangue vast te leggen.

Anderlecht, Club Brugge en Genk

Zo zouden Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk wel wat zien in de Belgische belofte. Voor de eerste twee ploegen is Miangue voornamelijk interessant omdat hij goed in een systeem met drie centrale verdedigers past. Miangue kan dan achteraan spelen, maar ook als aanvallend ingestelde linksachter. Bij Genk zou Miangue mogelijk de opvolger van Jere Uronen kunnen worden, die aan een vertrek wordt gelinkt.

Poll: Bij welke club zal Miangue volgend seizoen spelen?

TAGS  I  Miangue  I  Cagliari  I  Club Brugge  I  RC Genk  I  Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024