Casteels kan toptransfer realiseren: "Dit is wat we gaan doen"

Casteels kan toptransfer realiseren:
Maandag 28 mei 2018 - 18:00   I  

Koen Casteels viert binnenkort zijn 26ste verjaardag, heeft persoonlijk gezien net het beste seizoen uit zijn carrière achter de rug en trekt straks wellicht met de Rode Duivels naar het WK in Rusland. Wat kan een mens zich nog meer wensen? Een transfer naar een Europese grootmacht, misschien? Het is niet ondenkbaar.

Casteels speelde vorig seizoen al een overgroot deel van de wedstrijden bij Wolfsburg, maar dit seizoen miste onze landgenoot geen minuut in de Bundesliga. Casteels deed het uitstekend en zijn prestaties gingen niet onopgemerkt voorbij. Hij werd bejubeld, en dat terwijl Wolfsburg eventjes in vieze papieren zat. Het moest zich via barragewedstrijden verzekeren van behoud in de eerste divisie. Iets wat uiteindelijk ook lukte.

“Het is goed nieuws voor Koen én voor de club dat Wolfsburg zich heeft weten te redden”, vertelt Casteels’ zaakwaarnemer Nico Vaesen aan Voetbal24. “Het is een extra beloning, want Wolfsburg heeft de redding mede te danken aan de grote regelmaat van Koen. Hij werd niet voor niets verkozen tot beste doelman in de Bundesliga. Maar geloof me, bij Wolfsburg weten ze al langer dan vandaag wat ze aan Koen Casteels hebben. Hij is een hele belangrijke factor in het elftal. Om dat te illustreren: Over Diego Benaglio, zijn voorganger en een clubmonument, spreekt niemand meer.”

“Eerst rond de tafel zitten met Wolfsburg

Of Casteels ook volgend seizoen nog onder de lat staat bij De Volkswagenclub, is nog niet duidelijk. “We gaan de komende dagen en weken bekijken hoe de toekomst van Koen eruitziet. We hebben zijn carrière altijd stap voor stap gepland. Nu is het de vraag of we op dit goede seizoen verder bouwen bij Wolfsburg óf bij een andere club. Maar ik wil nog niet op de zaken vooruitlopen. We gaan eerst rond de tafel zitten met Wolfsburg, om te zien wat de club van plan is. Na twee moeilijke seizoenen zijn zij van plan om structurele veranderingen door te voeren. Ze willen de puntjes op i zetten.”

(Lees verder onder de foto)

Arsenal? Koen past perfect bij zo’n club”

“Als Koen zich straks sportief kan verbeteren, dan is dat iets wat hij zeker en vast zal overwegen”, benadrukt Vaesen. “Arsenal? Iedereen weet dat die club een nieuwe doelman zoekt. Misschien zelfs twee. Als je rekening houdt met de filosofie van Arsenal en het voetbal dat ze spelen, past Koen perfect bij zo’n club. Maar oké, er worden nog doelmannen in verband gebracht met Arsenal, hé. Ik denk dat zij een lijstje met tien à twaalf keepers klaar hebben en daar nu een shortlist van hebben gemaakt."

“Het is natuurlijk leuk dat Koen in verband wordt gebracht met Arsenal”, gaat de zaakwaarnemer van Casteels verder. “Het is zeker niet onrealistisch, maar nu ook weer niet onze eerste zorg... Wij gaan nu intern Koens toekomst verder bekijken en dan in eerste instantie met de mensen van Wolfsburg rond de tafel gaan zitten."

Poll: Is Casteels klaar voor een Europese topclub?

TAGS  I  Casteels  I  Wolfsburg  I  Rode Duivels  I  Arsenal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024