'Deze speler van Racing Genk duwde Buffel naar de uitgang'

'Deze speler van Racing Genk duwde Buffel naar de uitgang'
Maandag 28 mei 2018 - 21:40   I  

Racing Genk heeft met Philippe Clement als nieuwe trainer torenhoge ambities voor volgend seizoen. Volgens Zulte Waregem-coach Dury mogen ze die ook koesteren, want na de wedstrijd van gisteren is hij danig onder de indruk van dit Racing Genk.

Een Racing Genk waar de rol van Thomas Buffel het voorbije seizoen kleiner en kleiner werd. Buffel wilde maar al te graag blijven bij Genk, maar de Limburgers hadden gehoopt dat de voorwaarden iets voordeliger gingen zijn voor de club. Blijkbaar speelde het financiële aspect toch een erg grote rol. Dat vertelde voorzitter Peter Croonen vandaag in TVL Sportcafé.

"Er is natuurlijk ook het financiële aspect.We wouden deze kern vorig seizoen maar al te graag samenhouden Philippe Clement zag Thomas wel blijven, maar hij wilde ook investeringen op de flanken", aldus de voorzitter op TVL Sportcafé.

Serieuze investeringen

Racing Genk was dan ook bereid om erg diep te gaan voor sommige spelers. Zo wou het Leandro Trossard graag in Limburg houden en dat is hun ook gelukt. Trossard is ondertussen wel de best betaalde speler geworden in Genk en Buffel zou daar nu het slachtoffer van geworden kunnen zijn. Blijkbaar wil Racing Genk niet investeren in een speler die hun in de toekomst weinig tot geen geld kan opleveren.

 

Poll: Is het normaal dat Racing Genk kiest voor de toekomst?

TAGS  I  RC Genk  I  Clement  I  Buffel

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024