Onyekuru keihard voor RSCA en één iemand in het bijzonder: "Belachelijk!"

Onyekuru keihard voor RSCA en één iemand in het bijzonder:
Dinsdag 29 mei 2018 - 06:54   I  

Het voorbije seizoen liep niet bepaald zoals gepland voor Henry Onyekuru. De Nigeriaanse aanvaller trok vorige zomer naar RSC Anderlecht om er kampioen te worden, maar een woelig seizoen en een zware blessure gooiden roet in het eten. Onyekuru is overigens helemaal niet te spreken over hoe trainer Hein Vanhaezebrouck met hem omging.

"Via de media moest ik vernemen dat ik zogezegd niet klaar was. Zo behandel je een speler toch niet? Zeker niet als die maanden aan een stuk keihard gewerkt heeft om terug te komen. Dat is me gelukt. Het was niet voldoende voor sommigen", bijt Onyekuru in Het Laatste Nieuws van zich af.

Hij moest meespelen met de beloften omdat Vanhaezebrouck vond dat hij angstig was om in duel te gaan. "Omdat ik ritme miste", verweert Onyekuru zich. "Niet omdat ik angstig was. Waarom zou ik ook? De medische staf van Anderlecht had me gevraagd om na mijn terugkeer twee weken lang de knie te versterken met specifieke oefeningen. (grijnst) Ik heb er drie van gemaakt. En nóg mocht ik niet invallen."

"Garanties gekregen voor match tegen Club"

"Tegen Charleroi (op speeldag zes, red.) was er een scout van de Nigeriaanse voetbalbond, maar toen konden we nog begrijpen dat ik niet tot de selectie behoorde", gaat de aanvaller verder. "Voor Club één week later had ik wel garanties gekregen. Normaal gezien zou ik op zijn minst twintig minuten spelen. Na de opwarming kwam de assistent me zeggen dat ik mocht gaan douchen. (denkt na) Ik had Anderlecht nog kampioen kunnen maken..."

"'t Is maar een klein deeltje van het verhaal, maar het zal zeker niet geholpen hebben dat er jongens mochten spelen die kwaaltjes hadden. Ik, daarentegen, trainde elke dag. De ploegmakkers snapten het evenmin. Voor Standard is de aanvoerder (Leander Dendoncker, nvdr.) naar me toe gekomen. 'Waarom ben je er niet bij?', vroeg hij me. Ik kon niet antwoorden. De coach dúrfde me geen uitleg te geven."

Volgens Onyekuru heeft het alles te maken met het feit dat paars-wit hem een jaar langer wilde houden. "Anderlecht wist dat ik het WK nodig had om een werkvergunning voor Engeland te krijgen. Door me niet op te stellen, was de kans groot dat ik niet zou meemogen naar Rusland - dat is de logica zelve - en niet naar de Premier League kon. Misschien hoopte Anderlecht me op die manier een jaar langer te houden? Een belachelijke redenering - ik kan óveral heen. Zelfs toen ik nog out was, kreeg ik veel aanbiedingen."

Poll: Begrijp jij Onyekuru?

TAGS  I  Onyekuru  I  Anderlecht  I  Vanhaezebrouck

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024