Vanhaezebrouck is het kotsbeu: "Daar heb ik geen zin in"

Vanhaezebrouck is het kotsbeu:
Dinsdag 29 mei 2018 - 08:43   I  

Het was geen al te best seizoen voor RSC Anderlecht, dat play-off 1 afsloot als derde in de rangschikking. Op het einde van het seizoen kreeg trainer Hein Vanhaezebrouck het bovendien nog eens aan de stok met Henry Onyekuru. De aanvaller neemt het de Anderlecht-coach kwalijk dat hij niet in actie mocht komen, maar de reactie van Hein kan ook tellen.

"Via de media moest ik vernemen dat ik zogezegd niet klaar was. Zo behandel je een speler toch niet? Zeker niet als die maanden aan een stuk keihard gewerkt heeft om terug te komen. Dat is me gelukt. Het was niet voldoende voor sommigen", liet Onyekuru optekenen in een interview met Het Laatste Nieuws.

"Tegen Charleroi (op speeldag zes, nvdr.) was er een scout van de Nigeriaanse voetbalbond, maar toen konden we nog begrijpen dat ik niet tot de selectie behoorde", aldus de aanvaller nog. "Voor Club één week later had ik wel garanties gekregen. Normaal gezien zou ik op zijn minst twintig minuten spelen. Na de opwarming kwam de assistent me zeggen dat ik mocht gaan douchen. (denkt na) Ik had Anderlecht nog kampioen kunnen maken..."

Vanhaezebrouck: "Henry zeker geen beloftes gemaakt"

"Ik heb eigenlijk weinig zin om te reageren", reageert Hein Vanhaezebrouck in de krant. "Of toch: ik heb Henry zeker geen beloftes gemaakt. Ik vrees dat die jongen vooral misleid is door zijn entourage. Ik heb namelijk niet met hem gesproken, simpelweg omdat hij niet klaar was. Was dat wel het geval geweest, dan had ik Henry kansen gegeven, niet om hem een plezier te doen - dit is een profclub."

Vanhaezebrouck liet Onyekuru niet opdraven, en daar heeft hij een goede reden voor. "Feit is dat Henry schrik had. Dat heb ik zelf meermaals gezien, niet het minst toen ik speciaal uren in mijn wagen gezeten heb om hem met de beloften op Standard te bekijken. Het was zeker niet goed toen. Meer wil ik er niet over kwijt."

Poll: Begrijp jij de beslissing van Vanhaezebrouck?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I  Onyekuru  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024