Boskamp doet onthulling over toekomst Buffel, maar ziet één groot probleem

Boskamp doet onthulling over toekomst Buffel, maar ziet één groot probleem
Dinsdag 29 mei 2018 - 09:26   I  

Thomas Buffel kreeg geen nieuw contract bij KRC Genk, maar het lijkt erop dat de gewezen Rode Duivel op zijn 37ste nog teveel van het voetbal houdt om het al voor bekeken te houden als speler. En dus trekt Buffel binnenkort meer dan waarschijnlijk naar een andere club. Al schuilt daar volgens analist Johan Boskamp een gevaar in...

"Thomas Buffel speelde minder, maar had toch nog zijn verdienste dit seizoen”, steekt Boskamp van wal in Het Belang van Limburg. “Als hij inkwam, deed hij dat gretig, hij stelde zich in dienst van de ploeg en maakte meters als dat moest. Daarom had ik gedacht dat Genk hem nog een jaartje aan zich gebonden zou hebben. Niet dus. Ik had meer waardering verwacht. Anderzijds is het als buitenstaander moeilijk om te oordelen over de precieze beweegredenen.”

Boskamp: "Buffel wil nog een jaar voetballen"

“Thomas vertelde me onlangs dat hij nog een jaar wil voetballen", gaat Boskamp verder. De Nederlander ziet daar meteen één groot probleem voor Buffel. "Alleen is de vraag of dat bij een nieuwe club lukt. Hij zat negen jaar lang bij KRC Genk, als je dan als diepe dertiger plots ergens anders terechtkomt, is het niet eenvoudig om het daar waar te maken."

"KRC Genk heeft hem een functie binnen de club aangeboden, het is nu aan Thomas om een keuze te maken. Is hij al klaar om zijn actieve carrière te beëindigen of niet? Ik kan hem daar geen goede raad bij geven, hij moet dat zelf aanvoelen en dan de knoop doorhakken", besluit Boskamp.

Poll: Denk jij dat Buffel zich makkelijk kan aanpassen aan een nieuwe club?

TAGS  I  Buffel  I  Boskamp  I  RC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024