'Barcelona troeft Real af en staat op zucht van eerste zomeraanwinst'

'Barcelona troeft Real af en staat op zucht van eerste zomeraanwinst'
Dinsdag 29 mei 2018 - 16:43   I  

FC Barcelona ging dit seizoen met de Spaanse titel aan de haal en de Catalaanse topclub wil zichzelf volgend seizoen maar wat graag opvolgen. Om dat doel te verwezenlijken hoopt Barça zich in de komende weken gericht te versterken. Te beginnen in de defensie, waar een nieuwe centrale verdediger een must is.

Barcelona-trainer Ernesto Valverde beschikt met Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Thomas Vermaelen en Yerry Mina over vier centrale verdedigers, maar de toekomst van die laatste twee is onduidelijk. Mina vertrekt zo goed als zeker, terwijl Vermaelen kan blijven als back-up voor Piqué en Umtiti.

Valverde heeft evenwel aan het bestuur van Barça te kennen gegeven dat hij er nog een volwaardige centrale verdediger bij wil. Volgens het Spaanse Cope zal Clément Lenglet de nieuwe verdediger van De Blaugrana worden. De Fransman heeft een sterk seizoen bij Sevilla achter de rug en beschikt in zijn contract over een gelimiteerde afkoopsom van 35 miljoen euro. Een bedrag dat Barcelona met plezier gaat ophoesten.

Real Madrid vist achter het net

Officieel is de transfer nog niet, maar wellicht volgt er snel witte rook. Als Barcelona zich effectief met Lenglet versterkt, dan troeft het alvast zijn eeuwige rivaal Real Madrid af. Zinédine Zidane wilde zijn landgenoot graag aan zijn kern toevoegen, maar komt te laat.

Poll: Kan Lenglet Piqué of Umtiti uit de ploeg spelen?

TAGS  I  Lenglet  I  Barcelona  I  Sevilla  I  Real Madrid  I  Vermaelen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024