Belangrijke Rode Duivel kondigt vlak voor WK transfer aan

Belangrijke Rode Duivel kondigt vlak voor WK transfer aan
Woensdag 30 mei 2018 - 07:00   I  

De voorbereiding op het WK in Rusland is begonnen en de Rode Duivels hebben er zin in. De focus ligt voor de volle honderd procent op het eindtoernooi, maar vlak voor de start van het WK heeft één van onze basisspelers wel aangekondigd dat hij komende zomer een transfer wil maken.

Zo steekt Axel Witsel niet onder stoelen of banken dat hij graag terug naar Europa wil. De 29-jarige middenvelder staat momenteel nog onder contract bij het Chinese Tianjin Quanjian, maar hoopt zich op het WK in de kijker te spelen. De geïnteresseerde clubs kijken alvast mee. "Klopt", zegt Witsel in Het Laatste Nieuws.

Op zijn 29ste is het straks hét moment om nog een grote slag te slaan. "Het is mogelijk dat ik vertrek uit China, ja. Ik heb nog anderhalf jaar contract bij Tianjin. Alles hangt af van wat er nu op het WK gebeurt. Ik heb alleszins nooit de deur gesloten voor een transfer", klinkt het duidelijk bij de gewezen speler van Standard.

"Het is anders leven in China"

Witsel geeft ook eerlijk toe dat hij Europa mist. "Toch wel. Het zijn soms details. Hier is er al veel sfeer in het stadion voor een wedstrijd. In China is dat vaak anders. En het dagelijkse leven is ook niet altijd even evident. Niet iedereen is het Engels machtig - gelukkig spreekt mijn chauffeur wel een mondje. In de grote steden is er wel steeds veel te doen. Alle faciliteiten die ik en mijn familie nodig hebben, zijn er voorhanden. Maar het is er anders leven, ja."

Poll: Kan Witsel mee bij een Europese topploeg?

TAGS  I  Witsel  I  Rode Duivels  I  Tianjin Quanjian

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024