Anderlecht deed Mats Rits voorstel, dit was zijn antwoord

Anderlecht deed Mats Rits voorstel, dit was zijn antwoord
Woensdag 30 mei 2018 - 09:20   I  

Club Brugge verzekerde zich dinsdag van de diensten van Mats Rits, die overkomt van KV Mechelen. De landskampioen heeft zijn eerste aanwinst voor volgend seizoen binnen en troefde in het dossier meteen twee concurrenten af.

Het is een publiek geheim dat Rits ook op het verlanglijstje van enkele andere clubs uit de Belgische G5 stond. Zo maakten ook RSC Anderlecht en KRC Genk jacht op de 24-jarige sterkhouder van het gedegradeerde KV MechelenHet Nieuwsblad weet dat Anderlecht Rits een voorstel deed, maar dat de speler aan paars-wit liet weten dat hij de voorkeur gaf aan een transfer naar Club Brugge.

Genk, dat in Rits een potentiële opvolger voor Ruslan Malinovskyi en/of Alejandro Pozuelo zag, was eveneens geïnteresseerd. De Limburgers brachten evenwel geen bod uit. Dat heeft wellicht alles te maken met het feit dat het nog niet helemaal vaststaat of Malinovskyi en Pozuelo straks vertrekken.

Club Brugge speelde uiteindelijk het kortst op de bal en strikte Rits. Blauw-zwart betaalt 1,5 miljoen euro voor de speler. Het bedrag kon door middel van bonussen nog oplopen tot 1,65 miljoen euro.

Poll: Had Anderlecht moeten doordrukken voor Rits?

TAGS  I  Rits  I  Club Brugge  I  KV Mechelen  I  Anderlecht  I  RC Genk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024