"Had Hein dát geweten, ik weet niet of hij bij Anderlecht had getekend"

Woensdag 30 mei 2018 - 10:08   I  

Hein Vanhaezebrouck heeft net zijn eerste seizoen bij RSC Anderlecht achter de rug. Hij nam na enkele maanden het roer over van René Weiler, maar wist bij zijn aanstelling nog niet wat er hem allemaal te wachten stond. Door de overname van Marc Coucke volgde er een moeilijke wintermercato en haalde het oude bestuur niet de spelers die Vanhaezebrouck wilde...

"Hij had het zich bij Anderlecht wel heel anders voorgesteld. Had hij van te voren geweten dat er zo’n moeilijke overname zou komen, dan weet ik niet of hij getekend zou hebben", zegt Hein zus Ruth Vanhaezebrouck in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

Ook Henk, de jongere broer van Hein, weet dat de Anderlecht-coach het moeilijk heeft gehad. "Het punt was ook: de overnemer was op dat moment eigenaar van een andere Belgische club en mocht niet investeren, waardoor je verzwakt in plaats van versterkt uit de wintertransferperiode kwam."

"En hoeveel tijd is er niet geweest tussen de bekendmaking dat de club zou overgenomen worden en de eigenlijke overname? Maandenlang was er onzekerheid in alle geledingen van de club. Mensen vreesden voor hun job, maar moesten toch blijven presteren. Het is goed geweest dat Marc Coucke in de eindfase van de competitie gezegd heeft dat Hein mag blijven. Want al die geruchten gaan een eigen leven leiden en als spelers geloven dat er volgend seizoen een andere coach zal komen, is dat niet bevorderlijk voor de prestaties", besluit Henk.

Poll: Is Vanhaezebrouck de juiste trainer voor Anderlecht?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I  Anderlecht  I  AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024