Vanhaezebrouck genadeloos afgemaakt: "Hij heeft gefaald. Gooi hem buiten"

Vanhaezebrouck genadeloos afgemaakt:
Woensdag 30 mei 2018 - 19:00   I  

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn eerste seizoen als trainer van RSC Anderlecht achter de rug. Het werd een seizoen met vallen en opstaan, dat gekenmerkt werd door de moeizame overname van paars-wit. Bovendien is lang niet iedereen fan van Vanhaezebrouck...

Zo heeft journalist Koen Meulenaere in zijn nieuwste column in De Tijd zwaar uitgehaald naar de trainer van Anderlecht. Meulenaere lijkt nog steeds niet te begrijpen waarom Anderlecht Vanhaezebrouck dit seizoen weghaalde bij AA Gent. In de ogen van de scherpe columnist heeft Vanhaezebrouck dit seizoen zelfs gefaald met paars-wit. Hieronder het column:

"Nog een terreinknecht en de vrouw van de conciërge, en dan heeft Marc Coucke bij Anderlecht iedereen buitengegooid die maar enigszins buitengegooid kon worden. Behalve de enige die overal elders zou zijn buitengegooid: de trainer."

"Wat schreef de beroemde Kaaiman toen Hein Vanhaezebrouck AA Gent inruilde voor Anderlecht? Aha, goed dat u het vraagt: 'Misschien wordt Hein ooit de grote goeroe voor wie hij nu al doorgaat, maar dat zal dan nog moeten blijken. Voorlopig staat op zijn palmares een Belgische titel, verder niets.' En toen somde de columnist alle titels op van Hugo Broos, Franky Vercauteren, Eric Gerets en Michel Preud'homme, en dat was iets indrukwekkender. Waarna hij afrondde: 'Sven Kums, nog een wiens faam niet wordt geschraagd door zijn erelijst.'"

"Wie met Anderlecht derde eindigt, heeft gefaald"

"Uitgekomen of niet uitgekomen? Eerlijk antwoorden. Wie met Anderlecht derde eindigt, heeft gefaald. Punt uit. En kom niet zeuren over geblesseerden. René Weiler werd kampioen, verdiende via de Champions League en het opkrikken van Youri Tielemans 45 miljoen euro voor zijn club: onder druk van supporters en analisten het stadion uit gejaagd. Toen kwam Nicolas Frutos, zes op zes in de competitie, buiten. Hein moesten ze hebben. Op twee na laatste met Gent, dat was een referentie. Blijkt het bevattelijker uit te leggen aan de journalisten dan aan zijn spelers, want zoals Anderlecht soms over het veld kroop, was niet om aan te zien."

"Komen ze door een godswonder drie speeldagen voor het einde toch nog in het spoor van Club Brugge, pakken ze daarna nul op negen! Drie keer op rij verloren, waarvan twee keer thuis. Nog voorbijgestoken door Standard, bij het begin van de play-offs zes punten achter, dus ook de voorronde van de Champions League en het daaraan verbonden fortuin weg. Na de Tweede Wereldoorlog verloor Anderlecht nooit meer matchen in één seizoen, nooit verloor het meer op eigen veld, nooit had het meer wedstrijden waarin het niet kon scoren, nooit kreeg het meer goals tegen, nooit scoorde het gemiddeld zo weinig, nooit was het doelsaldo slechter."

Poll: Ben jij het hiermee eens?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024