Verheyen neemt zich één iets voor: "Dat ga ik niét doen"

Verheyen neemt zich één iets voor:
Woensdag 30 mei 2018 - 19:15   I  

Gert Verheyen maakt volgend seizoen zijn debuut als clubtrainer. De succesvolle analist moet KV Oostende meteen naar play-off 1 zien te leiden. Hij voelt geen druk, maar heeft zich wel al één iets voorgenomen...

"Ik heb me voorgenomen om langs de lijn deftig gedrag te vertonen", vertelt Verheyen in Sport/Voetbalmagazine. "Ik zie er geen winst in dat ik me druk maak, al weet ik dat emoties kunnen opspelen. Hopelijk kan ik dat controleren: ik vind het een kwaliteit als een trainer zijn emoties kan bedwingen. Misschien denk ik er over drie maanden anders over. Dan zeg je me dat maar. Want dat mag straks wel, me kritisch beoordelen."

Tijdens zijn periode als analist en commentator is Verheyen ook enkele zaken anders gaan bekijken. "Vooreerst: ’t is gemakkelijker om je mening te geven dan om het zelf te doen. Altijd gaf ik commentaar vanuit het besef dat het trainerschap moeilijk is. Wel ben ik in die twaalf jaar in de media weinig mensen tegengekomen die iets met slechte bedoelingen zegden of schreven. Terwijl ik dat als speler wel nog eens durfde te denken."

"Aan de andere kant zitten, leert je de zaken te relativeren. Ik hoop dat ik dat straks ook nog als trainer kan, relativeren. Verder ben ik me door mijn tv-werk flink gaan verdiepen in voetbal, ik heb veel gelezen over systemen. Als speler keek ik ook wel eens naar de Champions League op tv, maar met een heel andere ingesteldheid", besluit Verheyen.

Poll: Zal Verheyen het goed doen als clubtrainer?

TAGS  I  Verheyen  I  KV Oostende  I  Club Brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024