OFFICIEEL: Failliete Lierse maakt doorstart en heeft nieuwe naam

OFFICIEEL: Failliete Lierse maakt doorstart en heeft nieuwe naam
Vrijdag 01 juni 2018 - 16:47   I  

De doorstart van het failliete Lierse is een feit. De teloorgegane club zal vanaf heden door het leven gaan als 'Lierse Kempenzonen' en zal sowieso in het Herman Vanderpoortenstadion spelen. Oosterzonen-voorzitter Stefan Van Lommel stapt mee in het nieuwe bestuur, maar de belangrijkste geldschieter wordt Luc Van Thillo.

Het Laatste Nieuws meldt dat de doorstart van Lierse onder het stamnummer van eerste amateurclub Oosterzonen vandaag (vrijdag, nvdr.) definitief werd afgerond. Eergisteren liet Oosterzonen al aan de Belgische Voetbalbond (KBVB) weten dat het zijn naam zou veranderen. De nieuwe naam is 'Lierse Kempenzonen' en de club zal volgend seizoen in geel en zwart spelen.

Op het Lisp

Mogelijk wordt de club later alsnog omgedoopt tot K Lierse SK, maar dan moet met de curator van het 'oude' Lierse wel nog een akkoord bereikt worden. Met Maged Samy werd ondertussen al een akkoord bereikt over de verkoop van het Vanderpoortenstadion. Het nieuwe Lierse zal dan ook sowieso op het Lisp zijn thuiswedstrijden afwerken.

Voorzitter Stefan Van Lommel van Oosterzonen stapt mee in het nieuwe bestuur, maar de belangrijkste geldschieter wordt Luc Van Thillo. Hij is ex-directeur van Antwerp en grote baas van de internationale firma AVT uit Essen.

Wat met piste-Lyra?

Eerder zocht een groep Lierse-fans al toenadering tot Lyra en er ligt een plan op tafel om als Lyra-Lierse van start te gaan. De slaagkans van het project krijgt evenwel een ferme knauw, nu Lierse Kempenzonen op het Lisp gaat spelen. Lyra-Lierse begint straks ook twee reeksen lager dan  Lierse Kempenzonen, wat ervoor zal zorgen dat heel wat supporters van het oude Lierse op het Lisp zullen blijven.

Poll: Is dit een goede zaak voor Lierse?

TAGS  I  Lierse  I  Kempenzonen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024