Opmerkelijke rechtszaak tegen Coucke is behandeld, dit is het verdict

Opmerkelijke rechtszaak tegen Coucke is behandeld, dit is het verdict
Vrijdag 01 juni 2018 - 19:49   I  

De Rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft de opmerkelijke klacht tegen Marc Coucke, de Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League behandeld. Mike Kurth, een Anderlecht-supporter, is bezorgd over het eerlijke verloop van de competitie en spande daarom een proces aan tegen Coucke. Voorlopig krijgt hij geen duidelijkheid.

De Rechtbank van eerste aanleg behandelde de klacht vrijdag, maar sprak zich nog niet uit. Ten laatste opo 30 juni volgt er een uitspraak in het dossier. “We respecteren de procedure en wachten de uitspraak af”, aldus Pierre Cornez, woordvooerde bij de KBVB aan Le Soir.

Kurth (36), Anderlecht-fan en ook advocaat van beroep, volgde de ontwikkelingen in het overnamedossier van paars-wit op de voet. Hij fronste de wenkbrauwen meer dan één keer. "Voetbal is mijn passie. Ik ben van jongsaf supporter van Anderlecht en ga ook regelmatig kijken naar KAS Eupen. Ik volg dan ook nauwgezet de actualiteit rond ons voetbal", klonk het in Het Laatste Nieuws.

"De overname van Anderlecht stond maandenlang centraal. Zo las ik dat meneer Coucke problemen had om Oostende te verkopen aan een goede kandidaat. Plots, net voor zijn overname van Anderlecht, vond hij bij mirakel een overnemer. Niet alleen ik was hierdoor verbaasd. De meerderheid van mijn vrienden - ook voetballiefhebbers - geloofden hier niets van. Zij stelden dat dit wel erg op een soort constructie leek.”

Schorsing van licenties Anderlecht en Oostende

De advocaat heeft twee concrete eisen. In de eerste plaats vraagt hij de schorsing van de licenties die aan beide clubs werden toegekend, zolang er onduidelijkheid is rond het belangenconflict. Ten tweede: zekerheid krijgen dat er geen overeenkomst bestaat dussen Alychlo (de investeringsmaatschappij van Marc Coucke, nvdr.) en het nieuwe bestuur van KV Oostende, waardoor Coucke er belang bij zou hebben om KVO op economisch of sportief vlak te bevoordelen

Poll: Geloof jij dat Coucke het spel eerlijk speelt?

TAGS  I  Kurth  I  Coucke  I  Anderlecht  I  KV Oostende

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024