KVO-fans razend op Coucke na nieuwe transfer Anderlecht: "Een roofdeal!"

KVO-fans razend op Coucke na nieuwe transfer Anderlecht:
Vrijdag 01 juni 2018 - 20:30   I  

Marc Coucke heeft KV Oostende als voorzitter naar de hoogste klasse van het Belgische voetbal gebracht. Zijn prestaties bij de kustploeg zullen nog heel lange tijd nazinderen bij de Kustboys en de fans dragen hem dan ook nog steeds op handen. Toch zijn die niet tevreden met de manier waarop Anderlecht KV Oostende momenteel aan het kaalplukken is.

Antonio Milic en Knowledge Musonda ruilden KV Oostende al in voor Anderlecht. Dat beide spelers een stapje hogerop konden zetten begrijpen de fans wel, maar dat ze toevallig alletwee naar paars-wit trokken is wel in het verkeerde keelgat geschoten.

"Oostende blijft een kleinere club dus is het normaal dat spelers als Milic en Musona hogerop willen. Goeie spelers moeten die stap kunnen zetten. Het is wel jammer dat ze allemaal dezelfde richting uit gaan. Het is natuurlijk niet plezant om de voorzitter met het geld te zien vertrekken, zeker als hij dan nog eens de spelers die wat kunnen opbrengen meeneemt", aldus fan Koen Devisscher, die zich vroeger engageerde voor de voormalige supportersclub d'Ostensche Kapers, aan Krant van West-Vlaanderen.

"Een roofdeal"

Wat veel erger is, is de deal met Aristote Nkaka. Die kon via een speciale clausule die Devroe in zijn contract had verwerkt naar Anderlecht. "Dat vind ik een soort roofdeal, want blijkbaar zit er een clausule in het contract waarbij hij nog een jaar bij KVO blijft. Met andere woorden: hij wordt overgenomen, maar KVO betaalt nog even én zijn opleiding én zijn loon, terwijl hij nu al weet dat hij weggaat. En die clausule heeft Luc Devroe er zelf ingestopt, dus dat vind ik wel een rare constructie. Zal hij zich nog opladen? En zou hij wel gekomen zijn naar KVO zonder die deal en belofte? Met andere woorden: is Oostende niet te min voor hem?"

Poll: Is die deal met Nkaka een roofdeal?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Oostende  I  Nkaka  I  Coucke

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024