Er moet Jan Vertonghen iets van het hart over Ruud Vormer

Er moet Jan Vertonghen iets van het hart over Ruud Vormer
Vrijdag 01 juni 2018 - 22:10   I  

Jan Vertonghen speelt zaterdag zijn 100ste wedstrijd als international. Een record en eentje dat veel respect afdwingt. Ruud Vormer daarentegen speelde gisteren zijn eerste wedstrijd als international. Hij kreeg daarvoor een 'haasje', een traditie in Nederland voor wie een eerste cap pakt.

Vertonghen krijgt niets voor dat record en dat vindt Vertonghen een beetje jammer. Het zit hem in de kleine dingen, zoals bijvoorbeeld Ruud Vormer die een haasje kreeg. Vertonghen vertelde vandaag dan ook op zijn persconferentie dat hij het jammer vindt.

“Die honderd caps… dat is toch wel iets speciaal”, grijnst Vertonghen. “Ik wil zo een momenten bewust beleven en ben er bijzonder trots op. “Of ik het jammer vind dat ik geen ‘cap’ krijg zoals ze in Engeland doen? Toch wel. Bij Nederland kreeg Ruud Vormer een haasje voor zijn debuut. Dat zijn kleine dingen die tof zijn en het gevoel van trotsheid aanwakkeren", aldus Vertonghen volgens HLN.

Opnieuw tegen Portugal

Zijn eerste cap pakte Vertonghen trouwens tegen...Portugal. "Ik dacht toen eerst dat ik opgeroepen was voor de beloften. Het is wel grappig dat het nu opnieuw tegen Portugal is", aldus Vertonghen. Zo zal de cirkel zaterdag mooi rond zijn.

Poll: Verdient Vertonghen iets tastbaars?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Vormer  I  Vertonghen  I  Club Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024