Er moet Pep Guardiola iets van het hart over Roberto Martinez

Er moet Pep Guardiola iets van het hart over Roberto Martinez
Zaterdag 02 juni 2018 - 12:18   I  

Roberto Martinez ligt wat onder vuur in België. Zijn beslissing om Radja Nainggolan niet mee te nemen naar het WK heeft zijn populariteit geen deugd gedaan. Het vertrouwen in de bondscoach is dan ook een beetje zoek momenteel.

Pep Guardiola is eventjes in het land voor de Kevin De Bruyne Cup in Drongen. Het Nieuwsblad kon hem enkele vragen stellen en uiteraard ging het ook over de Rode Duivels en over bondscoach Roberto Martinez. Volgens hem heeft België een goede ploeg en is Roberto Martinez een goede mens én, wellicht nog belangrijker voor de Rode Duivels, een goede trainer.

"Analyseer de doelman, defensie, middenveld en aanval én de technische staf en de conclusie is simpel: België heeft een geweldige ploeg met ongelooflijke talenten. En Roberto Martinez is een mens met een goeie inborst en een goeie trainer. Als zij erin geloven, dan kunnen ze het", aldus Guardiola.

"Geen favoriet"

Favoriet om wereldkampioen te worden zijn de Rode Duivels wel niet, maar ze kunnen wel verrassen volgens Guardiola. "Maar favoriet? De geschiedenis spreekt voor zich. België heeft lang geleden wel eens de halve finales bereikt, maar ze hebben geen traditie om de wereldbeker te winnen zoals Brazilië of Duitsland. Elk toernooi brengt echter iets nieuws. Of Kevin niet moe zal zijn? Neen, het is WK, hé. Hij zal fris zitten. En Kompany voelt zich ook goed.”

Poll: Is de kritiek op Martinez terecht?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez  I  Guardiola

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024