'Kompany ziet WK aan zijn neus voorbijgaan in de kleedkamer'

'Kompany ziet WK aan zijn neus voorbijgaan in de kleedkamer'
Zaterdag 02 juni 2018 - 23:00   I  

Met het matige spel van de Rode Duivels en het gelijkspel tegen Portugal kunnen we nog leven. Veel erger is de blessure van Vincent Kompany. Die trok in de tweede helft naar binnen met een blessure nadat hij zich iets te ver moest strekken. Geen contact dus en dan wordt steeds het ergste gevreesd.

Ook Stephan Keygnaert van Het Laatste Nieuws vreest dat Kompany het WK nu zal missen. Hij probeerde zich in te beelden hoe de verdediger van Manchester City zich moest voelen in de kleedkamer. Het moeten verschrikkelijke gedachten zijn die nu in zijn hoofd spoken.

"Een donderslag bij letterlijk een heldere hemel boven het Koning Boudewijn-stadion. Kompany – terwijl het spel zich afspeelde aan de overzijde – stapte ineens emotieloos het veld over, richting bondscoach Roberto Martínez, vertrouwde hem iets toe, en dook daarna in de duisternis van de catacomben. Iedereen in de dugout en op de tribunes staarde Kompany na. We kunnen ons de brok ellende in de kleedkamer voorstellen. Buiten: het tromgeroffel. Binnen: de waanzin bij zo goed als zeker een vervlogen WK. Het zal geen verkoudheid zijn. Geen griep. Dit lijkt een zoveelste spierblessure te worden", aldus Keygnaert via HLN.

"Dit mocht niet"

En dat zou een drama zijn voor de Rode Duivels. "Wij durfden vorige week stellen dat Radja Nainggolan geen noodzakelijke voorwaarde is om wereldkampioen te worden. Vincent Kompany is dat wel. Je kunt misschien tot een kwartfinale komen zonder hem, verder niet. Behoudens een medisch mirakel – het is wachten op definitief uitsluitsel – lijken de Rode Duivels hun beste verdediger kwijtgespeeld. Shit happens, maar dít mocht niet."

Poll: Kunnen de Rode Duivels stunten op het WK zonder Kompany?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez  I  Kompany

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024