Mechele alsnog naar het WK? Dit spreekt alvast in zijn voordeel

Mechele alsnog naar het WK? Dit spreekt alvast in zijn voordeel
Zondag 03 juni 2018 - 11:30   I  

Eerder kwam het bericht naar buiten dat Club Brugge-fans dé oplossing heeft voor de blessuregevoeligheid van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen. Beide verdedigers kampen met blessureleed en Brandon Mechelen moet volgens de Brugse aanhang in extremis worden opgeroepen voor de Rode Duivels.

Daags na de confrontatie tegen Portugal komt Club Brugge ook met een opvallende statistiek. Brandon Mechele is de enige veldspeler van blauw-zwart die geen enkele minuut van het seizoen heeft gemist. In tegenstelling tot Vincent Kompany en Thomas Vermaelen, die meer naast het veld hebben gezeten dan erop.

Het is van 2002 geleden dat een veldspeler van Blauw-Zwart nog alles speelde. Toen was dat – uiteraard – Timmy Simons. Naast zijn 3.600 minuten in de competitie, speelde Mechele ook alles in de Beker en 3 matchen in de voorrondes van het Europese voetbal. Het brengt hem op een totaal van 4.350 minuten, zo valt te lezen op de officiële website van Club.

Het ziet er overigens naar uit dat ook Dedryck Boyata zeker lijkt van een plekje in de definitieve selectie Roberto Martinez. De verdediger van het Schotse Celtic kwam gisteren als vervanger voor de sukkelende Kompany op het veld en ziet zijn kansen voor het WK aanzienlijk stijgen.

Poll: Hoort Brandon Mechele thuis bij de Rode Duivels op het WK?

TAGS  I  Mechele  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Kompany  I  Vermaelen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024