Vandenbempt heeft erg onheilspellend nieuws over Rode Duivels

Vandenbempt heeft erg onheilspellend nieuws over Rode Duivels
Zondag 03 juni 2018 - 19:45   I  

De Rode Duivels speelden 0-0 gelijk tegen Portugal en Vincent Kompany viel uit met een blessure. Dat is ook meteen hét belangrijkste dat uit de oefeninterland kan gehaald worden. De verdediger van Manchester City is een belangrijke schakel in de defensie van België maar kampt al geruime tijd met aanhoudend blessureleed.

Ook analist Peter Vandenbempt ziet het zeer somber in voor de Rode Duivels na het uitvallen van Kompany. “Als Kompany er niet bij zal zijn, dan zal ik hetzelfde zeggen als 2 jaar geleden voor het EK: België zonder Kompany is gewoon een minder goeie ploeg. Want in het defensieve compartiment is de weelde al niet al te groot”, laat Vandenbempt weten tegenover Sporza.

“Een fitte Kompany is onze allerbeste verdediger, iemand van wereldklasse. Hij is ook de leider in de kleedkamer en straalt iets uit op het veld. Het zou een serieuze aderlating zijn. Dan spreek ik nu niet meteen over de matchen tegen Panama en Tunesië, maar verderop in het toernooi zeker wel. Ook in combinatie met de onzekerheid rond Vermaelen. Over hem zijn de berichten wel goed, maar ook bij hem kan het elk moment verkeerd lopen.”

“Als je geen Kompany en Vermaelen hebt, dan kom je achterin in de problemen, zoals ook op het EK. Dan denk ik dat er tactische aanpassingen zullen komen in de matchen die moeilijk kunnen lopen. Dan zou de driemansverdediging wel eens een viermansverdediging kunnen worden”, aldus Vandenbempt.

Poll: Heeft Vandenbempt hier gelijk?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Rode Duivels  I  Kompany  I  Martinez

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024