Club Brugge even in de schaduw van indrukwekkend Anderlecht

Club Brugge even in de schaduw van indrukwekkend Anderlecht
Zondag 03 juni 2018 - 20:30   I  

Marc Coucke heeft al een paar keer duidelijk aangegeven zich te willen focussen op de jeugd van Anderlecht. Doorheen de jaren heeft paars-wit enkele wereldtoppers grootgebracht en dat wil Coucke verder zetten en als het kan nog verbeteren. De voorzitter lijkt alvast in zijn opzet te slagen want de U15 van Anderlecht heeft de KDB-cup gewonnen. De andere Belgische clubs waaronder Club Brugge eindigde echter onderaan het tornooi en staan zo even in de schaduw van een indrukwekkend Anderlecht.

Gisteren kwam al het nieuws naar buiten dat Anderlecht probleemloos doorstootte naar de halve finale. In de groepsfase werd Zenit en PSG opzij gezet en ook in de kwartfinale ging het Engelse Chelsea voor de bijl. Onder toeziend oog van Manchester City-coach Pep Guardiola en zijn pupil Kevin De Bruyne ging Anderlecht door tot aan de finale.

In de halve finale ging Odense ten onder tegen de U15 van Anderlecht en in de finale versloeg het AZ na een erg spannende penaltyreeks. De andere Belgische clubs AA Gent, RC Genk en Club Brugge deden het beduidend slechter dan paars-wit. “We kunnen uitpakken met een tornooi op wereldniveau, vergelijkbaar met hetgeen Kevin De Bruyne momenteel vertegenwoordigt. Daar zijn we bijzonder fier op”, aldus tornooileider Jeroen Verhille tegenover Het Nieuwsblad.

Poll: Welke club heeft de beste jeugdopleiding?

TAGS  I  KDB Cup  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Guardiola  I  De Bruyne  I  PSG  I  Chelsea

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024