Anthuenis verrast iederéén: "Roep hém op als vervanger van Kompany"

Anthuenis verrast iederéén:
Maandag 04 juni 2018 - 06:34   I  

Er staan heel wat vraagtekens achter de naam Vincent Kompany. Die liep afgelopen zaterdag tegen Portugal een nieuwe blessure op en het is momenteel nog niet duidelijk hoe lang de verdediger aan de kant zal staan. Ex-bondscoach Aimé Anthuenis zou de twijfelachtige Kompany inruilen voor een andere verdediger: Nicolas Lombaerts.

"Er wás al niet veel overschot, dat zou er niet op beteren zonder Kompany. Weet je wat ik zou doen, ook al zal dat niet gebeuren? Nicolas Lombaerts oproepen", verrast Anthuenis in Het Laatste Nieuws. "Hij weet hoe het eraan toegaat op dit niveau en is linksvoetig."

"Ook Brandon Mechele zou voor mij een optie zijn, maar realistischer is dat Dendoncker een rij zal opschuiven in de hiërarchie", meent Anthuenis. "Hij mag bijna op zijn beide oren slapen. Trouwens, zeker zonder Kompany ben ik geen fan van dat systeem met drie achterin. Martínez zou beter voor vier man kiezen. Na die blessure nog meer dan voorheen."

"Om ver door te stoten, heeft België nood aan fitte Kompany in vorm"

Anthuenis stelt zich na de nieuwe blessure van Kompany ook vragen bij de huidige verdediging van Martinez. "Ik had al twijfels over de defensie. Mocht Kompany afhaken, dan worden die alleen maar groter. Om ver door te stoten, heeft België nood aan een fitte Kompany in vorm. Dan kan hij de organisatie en de opbouw voor zijn rekening nemen."

"Zonder Kompany nemen de winstkansen af met minstens 25 procent. (grijnst) Al wordt het ook mét hem niet makkelijk om de finale te halen. Ik zie minstens zes landen met evenveel of meer potentieel. Enkel als het meezit - ik denk dan aan de kalender, de blessures en de schorsingen - kunnen de Duivels ver geraken."

Poll: Zou jij Lombaerts meenemen naar het WK?

TAGS  I  Kompany  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Lombaerts  I  Mechele  I  KV Oostende  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024