Martinez legt uit wat het plan is met Vincent Kompany

Martinez legt uit wat het plan is met Vincent Kompany
Maandag 04 juni 2018 - 10:38   I  

Roberto Martinez maakte maandagvoormiddag zijn definitieve WK-selectie bekend. De bondscoach reduceerde zijn kern tot 24 spelers. Vincent Kompany maakte deel uit van de groep die naar Rusland afreist, maar Laurent Ciman blijft wel standby als reserve. Na de bekendmaking van zijn selectie legde Martinez uit wat het plan is met Kompany.

"We gaan voor Kompany de tijd nemen die we krijgen. Reglementair kan dat tot de dag voor onze eerste wedstrijd. Kompany presteert sterk tijdens het trainingskamp. Zijn leiderschap is essentieel voor ons. We willen hem elke kans geven om erbij te zijn. Het is een WK, geen vriendschappelijke interland. Daarom nemen we deze uitzonderlijke beslissing. De scan gaat nog niet beslissend zijn. We hebben nog zeven à tien dagen nodig om te zien of hij klaar geraakt", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van de bondscoach.

Nu rekent Martinez vooral op zijn medische staf om Kompany klaar te stomen. "In een eerste fase zullen we zien wat de eerste diagnose is over Kompany. Daarna bekijken we met de medische staf hoe het er voor staat en kunnen we in de tweede fase hem nog eens wat tijd geven."

Winnaarsmentaliteit

"De kracht die Kompany heeft, is dat hij een echte winnaarsmentaliteit heeft", ging de bondscoach verder. "Dat hebben we nu weer gezien. Hij ging van diepe teleurstelling tijdens de match naar vastberaden werken gisteren met de fysio's. Als hij op 17 juni (één dag voor de eerste poulematch tegen Panama, nvdr.) niet fit is, zal hij er niet bij zijn."

  •  

Poll: Geloof jij dat Kompany op tijd fit zal zijn?

TAGS  I  Kompany  I  Martinez  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024