Maandagavondvoetbal-idee van De Witte krijgt forse kritiek

Maandagavondvoetbal-idee van De Witte krijgt forse kritiek
Donderdag 27 oktober 2016 - 10:45   I  

Onlangs opperde Gent-voorzitter Ivan De Witte om maandagavondvoetbal te lanceren in de Jupiler Pro League. Zo zouden ploegen die donderdag Europees gespeeld hebben langer kunnen recupereren. Columnist Hugo Camps is allerminst een voorstander.

"Maandagavondvoetbal verstikt het bioritme van voetbalfans. De mens is een 'week'-dier. Allicht is er een recuperatieprobleem voor clubs die op donderdagavond Europees hebben gespeeld. Maar schaf dan de donderdag af. Laat nationale competities primeren op Europese onderonsjes. Zonder nationale competities, geen Europees voetbal", schrijft hij in HLN.

"Denk aan de fan van KVK. Dagloner in labeur. De zaterdag boodschappendagje voor het gezin, de zondag voetbal. De maandagavond wil hij thuis de idylle van vrouw en kinderen zo niet vieren dan toch een beetje vreugdevol ondergaan. De maandagavond is ook de avond dat schuldgevoelens voor uithuizigheid worden weggenomen. Nee, niet voor Ivan De Witte - hij is geen dagloner."

"Ik ben gek van voetbal, maar begrijp de Spaanse voetbalweduwen die voor een tv-station stonden te demonstreren omdat er iedere avond voetbal was op tv. Ze kregen hun man niet meer het bed in."

"Voetbal houdt geen rekening meer met socioculturele omstandigheden. Het Gouden Kalf heerst. Sorry meneer De Witte: u kent de dagloner van de Buffalo's niet, u bent van de yuppengemeenschap. Van een leeglopende menigte."

TAGS  I  Ivan De Witte  I   Hugo Camps

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024